Sony Entertainment-chef avgår för en framträdande Snapchat-roll

Sony meddelar att dess bildsensoraffär återigen kommer att fungera med full kapacitet

Sony har haft ett dåligt år för några av sina fabriker på grund av jordbävningarna i Japan. I april förra året meddelade tillverkaren skador på sina produktionslinjer. I dag förbättras situationen.

Sony-logotyp

Under en presskonferens sa Yasuhiro Ueda, ordförande för Sony Semiconductor Manufacturing Corp “Våra kunders operativa sammanhang förbättras”. Han tillade att dess bildsensorverksamhet kommer att fungera med full kapacitet igen under de sex månaderna oktober till mars tack vare ökad efterfrågan på smartphones efter att ha körts understyrd en del av veckan. förra året.

För information tar Sony hand om de flesta sensorer som finns i smartphones på marknaden, inklusive de från Apple och Samsung. Enligt Reuters kommer 40% av sensorer som använder kompletterande metalloxid halvledarteknik (CMOS) från Sony.

Under konferensen sa chefen för halvledardivisionen för Sony att den månatliga produktionen skulle nå 73 000 skivor under andra halvan av innevarande räkenskapsår. Stark efterfrågan på sensorer skulle också spegla Sonys ansträngningar att diversifiera sina kunder, sade han och tillade att en del av dem har sett sina upp- och nedgångar nyligen.