PlayStation 3 Originale

Sony upphör med produktionen av PlayStation 3

Det är slutet på en era: Sony tillkännagav slutet på produktionen av PlayStation 3, dess konsol släpptes i slutet av 2006 i flera länder och i mars 2007 i Europa.

PlayStation 3 Original

Produktionens slut är inte en verklig överraskning i sig, Sony hade redan för några veckor angett att konsolen snart skulle försvinna. Idag sa tillverkaren på sin webbplats att nya modeller inte längre kommer att skickas till återförsäljare, vilket innebär att lager som för närvarande finns i butikerna är de sista. När de väl har sålts är det inte längre möjligt att köpa en PlayStation 3 (åtminstone ny).

PlayStation 3 kommer att gå med i Xbox 360, vars produktion stoppades förra året. Sony hade lovat en 10-årig livslängd för PlayStation 3 och den japanska tillverkaren har hållit sitt löfte.

Hittills har Sony sålt över 80 miljoner PlayStation 3 över hela världen. Flera varianter har dykt upp, inklusive den första modellen (ovan) som ofta kallas “fett” med tanke på dess storlek. Sony släppte sedan en Slim-modell 2009 och en Super Slim-modell 2012. Idag litar tillverkaren på PlayStation 4, tillgänglig sedan slutet av 2013.