Sony Xperia 1 II - le prix et la fiche technique

Sony Xperia 1 II – 5G, fotografi, film och videospel

Sony Xperia 1 II - priset och det tekniska bladet Med Xperia 1 II startar Sony de konferenser som ursprungligen planerades för MWC 2020. Företaget presenterar sin första 5G-smartphone.

Som vi vet avbröts Barcelona-showen på grund av Coronavirus men Sony har inte kastat in handduken.

Presskonferensdatumet bibehölls men strömmades. Företaget presenteradeXperia 1 II. Det är en premium-smartphone men också den första enheten som är kompatibel med 5G.

Xperia 1 II – En skärm som är lämplig för film

Sony följde inte med namnet på sin smartphone. Hon föreslår att du uttalar det Mark 2. Xperia 1 II är märkets första 5G-smartphone.

Det behåller utseendet på sina föregångare med en 6,5-tums OLED-skärm med sin karakteristiska mycket långsträckta form. Han har en 21: 9-format lämplig för att titta på filmer.

Den visuella upplevelsen berikas med sin 4K HDR-upplösning och ljud som omfattar Dolby Atmos. Högtalarna är alltid placerade på framsidan vilket förklarar de svarta banden längst upp och ned.

Sony har inte drivit uppdateringsfrekvensen för denna skärm till nya höjder som många av sina konkurrenter.

Panelen förblir på 60Hz men med en Motion Blur-effekt som ger en illusion av 90Hz. Kanske sparar detta batteri.

Tänkte också på videospel

Den andra flaggskeppsaktiviteten för Sony är naturligtvis videospel. Med den här stora skärmen riktar sig Sony också mot spelare.

Xperia 1 II är utrustad med en funktion som gör att den kan anslutas direkt till en DualShock 4. Styrenheten är förenklad tack vare Bluetooth.

Med 5G och Snapdragon 865-processor borde Xperia 1 II vara ett riktigt djur för spel.

Fyra sensorer för fotot

Xperia 1 II erbjuder en uppsättning av fyra kameror. Den har 4 12MP fotosensorer. Huvudsensorn har en bländare på f / 1.7 och optisk bildstabilisering, den ultravidvinkeln har en bländare på f / 2.2 och teleobjektivet på f / 2.4.

Denna trio kompletteras av en ToF-sensor för att hantera djupeffekterna.

Modulen kan spela in videor i 4K med 60 bilder per sekund. Selfie-kameran är 8MP.

Du har märkt vid den första bilden att linserna levereras av Zeiss. Vi är mer vana vid att se tillverkarens namn på smartphones Nokia.

Resten av det tekniska bladet

Närvaron av Qualcomm Snapdragon 865-processor bekräftar att vi står inför en avancerad smartphone. 8 GB RAM-minne och 256 GB medföljande.

Smarttelefonen är också IP65 / IP68-certifierad. Enheten är motståndskraftig mot vatten och damm men vi är vana vid det hos Sony.

Det finns inga överraskningar från fingeravtrycksläsaren. Det förblir inrymt på kanten av smarttelefonen.

Batteriet har en kapacitet på 4000 mAh och är kompatibelt med trådlös laddning. Du kommer också att vara glad att veta att Sony har behållit ljuduttaget.

Priset flyger

5G är uppenbarligen dyrt eftersom priset på Xperia 1 II ligger i det övre intervallet. Sony tillkännager sin smartphone till 1199 €.

Xperia 1 II kommer att finnas i svart och lila från våren 2020, de finns redan på hans webbplats.