SpaceX vet äntligen varför den senaste Falcon-raketen exploderade

Space X har ingen förklaring till explosionen av sin Falcon-raket (och det är lite pinsamt …)

Den 1 september en raket Falk exploderade på startplattan under en rutinmässig operation, även när raketmotorerna stoppades. Satelliten ombord på rymdfarkosten, kostar 200 miljoner dollar, förstördes också helt under händelsen. Som alltid efter denna typ av problem, SpaceX har därför undersökt de minsta detaljerna för att ta reda på hur startplattan kunde ha antändts så här … Men tio dagar senare ser SpaceX fortfarande ut.

Falcon-9_explosion_A-2016-09-01-879x485

Falcon-raket exploderade på startplattan för 12 dagar sedan, och SpaceX vet fortfarande inte varför

Faktum är att det privata flygbolaget helt enkelt inte kan hitta orsaken till skadan, och Elon musk personligen erkänner sin bestörtning på sitt Twitter-konto: ” Vi jobbar fortfarande med Falcon-explosionen. Det verkar som om detta är det mest komplicerade och känsliga misslyckandet vi har stött på på 14 år.“; chefen för SpaceX noterar också ett störande faktum: ” motorerna var inte på och det fanns ingen uppenbar värmekälla ”. Inför den omöjliga förklaringen beslutar Elon Musk till och med att fråga Internetanvändarnas åsikt:

Support och råd från NASA, FAA, AFPAA och alla andra skulle uppskattas mycket. Vänligen maila oss alla uppgifter om händelsen ”.

SpaceX verkar mer särskilt intresserad av att känna till källan till det lilla ljudet som vi hör på videon, bara några sekunder före explosionen. Slog något på raketen (sabotage! Niark niark niark!)? Internetanvändare är redan förlorade i de vildaste antagandena; och du kära läsare, har du en förklaring?