Spotify testar en röstassistent i sin app, perfekt för den förmodade anslutna högtalaren

Spotify: Användare har smittats med skadlig programvara från annonser

Om du är Spotify-användare med ett gratis konto: se upp. Annonser visas för användarna i fråga för att generera pengar och därmed betala upphovsrätten. Problem, vissa annonser levererar skadlig programvara till datorer just nu.

Spotify-logotyp

Enligt feedback från flera användare som rapporterats av The Next Web börjar annonserna öppna länkar i datorns webbläsare utan föregående tillstånd. Det finns inte ett specifikt operativsystem som påverkas, liksom Windows-, macOS- och Linux-användare har rapporterat detta problem.

Spotify har reagerat på klagomål från användare och förklarar att det genomför sin utredning. Musikströmningstjänsten säger inte mer för tillfället. Han hade redan upplevt ett liknande problem 2011, men han hade reagerat snabbt och hade vidtagit nödvändiga åtgärder för att ta bort de problematiska annonserna vid den tiden.

Om du har ett gratis Spotify-konto och din webbläsare börjar öppna länkar på egen hand, är det bäst att avsluta Spotify tills problemet är löst. Det kan ta flera timmar, streamingtjänsten har inte gett någon tid för en fix ännu.