Soundcloud Logo 600x324

Spotify är i avancerade samtal med SoundCloud för en buyout

SoundCloud-musikplattformen kan snart få en ny ägare: Spotify. Enligt Financial Times är Spotify i avancerade förhandlingar med SoundCloud för att förvärva det och ett meddelande kan göras snart. Ett datum har dock inte lagts fram.

Soundcloud-logotyp

Hittills är Spotify den främsta streamingtjänsten när det gäller användare. Den har mer än 100 miljoner abonnenter, varav 40 miljoner har ett betalt konto. För sin del är SoundCloud mest känd för att låta någon ladda upp musik. Unga artister går igenom SoundCloud för att försöka skapa sig ett namn. För några månader sedan lanserade SoundCloud SoundCloud Go, en streamingtjänst för obegränsad musiklyssning som erbjuds av Spotify.

I sig har SoundCloud den största musikkatalogen med 125 miljoner låtar tillgängliga. Spotify, Apple Music, Deezer och andra är i genomsnitt närmare 40 miljoner. Förklaringen är enkel, de tre städerna har musik som erbjuds av skivbolag. På SoundCloud kan vem som helst lägga upp sin musik. En stor majoritet av låtarna som erbjuds är “amatörlåtar”.

Men Spotify är intresserad i alla fall. Förutom musiken från amatörer finns det också DJ-mixar och många användare går genom SoundCloud exakt för att lyssna på dem eftersom de inte erbjuds på streamingtjänster. Spotify kanske är intresserad av denna kategori. Vi måste vänta de närmaste dagarna för att ta reda på mer och ha (eller inte) ett officiellt meddelande.