Spotify

Spotify: Hur man avbryter prenumerationen eller stänger ett konto

Sanningen är att det finns många människor som någon gång har kunnat skapa ett Spotify-konto, eftersom det är en plattform som har bra innehåll på musikalisk nivå. Det är svårt att söka efter ett visst ämne på Spotify och det finns inte.

Dessutom erbjuder tjänsten attraktiva funktioner och funktioner. Det låter dig skapa dina egna spellistor, dela dem med våra vänner, välja den kvalitet som vi vill lyssna på vår favoritmusik med, välja om vi vill att våra listor ska vara offentliga eller privata, spara låtar så att vi kan lyssna på dem offline osv. Hur som helst, om vi vill inte längre fortsätta använda tjänsten , det här är stegen att följa för att avbryta vårt Spotify-konto.

Spotify

Åtgärder för att avbryta ett Spotify-konto

Just nu ska vi avbryta ett Spotify-konto, vi måste skilja på om det är ett Premium-konto eller ett gratis. I händelse av att vi har en nuvarande prenumeration är det här stegen att följa för att säga upp det:

  • Vi loggar in på vår Spotify kontosida.
  • I Din plan , vi klickar Ändra plan .
  • Vi rullar ner till Spotify Free och klickar Avbryt Premium .
  • Vi fortsätter allt tills vi får Bekräftelse meddelande.

När detta är klart, på vår kontosida, ser vi hur datumet då vår plan ändras från Premium till Spotify Free visas. Under tiden kommer vi att kunna fortsätta använda betalningsfunktionerna tills det datumet kommer . Vid den tiden blir vårt konto villkoren för ett gratis konto, att kunna logga in, lyssna på musik, komma åt vår spellista och allt vi har sparat. Det enda vi inte kommer att kunna göra är att komma åt Spotify Premium-funktionerna.

Spotify

Om vi ​​å andra sidan har en gratis konto, det betyder att vi inte har någon plan att avbryta och att vårt konto inte har någon betalningsinformation kopplad till det. Därför är allt vi behöver göra att besöka följande länk och klicka på Stäng Konto alternativ .

Spotify

Spotify kommer att fråga oss om vi är säkra på att vi vill stänga kontot och kommer att rekommendera oss att läsa vissa artiklar för att försöka lösa eventuella problem. Om vi ​​fortfarande vill avbryta Spotify-kontot måste vi klicka på knappen Stäng konto igen. I nästa steg kommer vi att visas information om vårt konto för att bekräfta att vi vill avbryta rätt konto.

Spotify

Därefter visas en sida där vi kommer att informeras om att när vi stänger ett konto kommer alla våra podcaster, spellistor, sparad musik, följare och vårt användarnamn att gå förlorade. För att gå vidare till nästa steg måste vi kryssa i rutan jag förstår och klicka Fortsätta .

Spotify

Spotify kommer att indikera att för att stänga kontot måste vi gå till vår e-postadress som är kopplad till det kontot. Där hittar vi ett meddelande om att plattformen kommer att ha skickat oss som innehåller en länk som vi måste klicka på för att bekräfta annulleringen av vårt Spotify-konto. Länken går ut om 24 timmar , så om tiden går, måste vi begära att den stängs igen.

Spotify

Om detta meddelande av någon anledning inte har nått vårt e-postkonto måste vi kontrollera skräppost- eller skräppostmappen. Om den inte finns där heller måste vi kontakta Spotify.

Och om de tar ut mig avgiften efter att ha avslutat kontot

Om vi ​​framgångsrikt har sagt upp vår prenumeration kommer datumet då vår plan blir gratis att visas på vår kontosida. Om detta är så betyder det att vi framgångsrikt har sagt upp vår Spotify-prenumeration. Men om avbokningen sker på ett datum nära det vanliga faktureringsdatumet är det möjligt att nästa betalning hade redan samlats in . Men om vi har några frågor om det kan vi alltid kontakta Spotify.