Strix GeForce GTX 1080, ASUS omarbetar kylning, kraft och design

Tillverkaren Asus tillkännager ankomsten av sin Strix GTX 1080, en reviderad version av referenskortet från Nvidia. På programmet finns många saker inklusive Aura RGB Lighting-funktionen.

Asus Strix GeForce GTX 1080 Grafikkort (STRIX-GTX1080-O8G-GAMING)

Denna Strix GeForce GTX 1080 är en anpassad version av GTX 1080 från Nvidia. Den finns i två versioner, varav en är överklockad med en GPU-frekvens på 1898 MHz i spelläge mot 1936 MHz i OC-läge. Kortet bäddar in 8 GB GDDR5X som drivs av en 256-bitars minnesbuss medan videoutgångarna har en DVI-D-port, två HDMI 2.0-utgångar och två DisplayPort 1.4-utgångar.

Kylning tillhandahålls av DirectCU III. Den består av värmerör, i direkt kontakt med grafikprocessorn och tre fläktar som kan stängas av om grafikkortet inte begärs. Till detta läggs Aura RGB Lighting på fram- och bakplattan, den här anpassningsbara bakgrundsbelysningen erbjuder miljontals färger och sex olika effekter.

Asus Strix GeForce GTX 1080 Grafikkort (STRIX-GTX1080-O8G-GAMING)
Asus Strix GeForce GTX 1080 Grafikkort (STRIX-GTX1080-O8G-GAMING)

ASUS FanConnect-teknik försöker matcha kylningen av fodralet med GPU: s behov och inte processorn (CPU) med hjälp av två fyra-stifts kontakter som styrs av GPU. Dessa kontakter kan anslutas till systemfläktar för riktad kylning.

Slutligen, ganska sällsynt inom PC-hårdvara, betonar Asus att kortet drar nytta av a

”Ny tillverkningsprocess som är grönare eftersom den eliminerar användningen av aggressiva kemikalier samtidigt som energiförbrukningen minskas med 50%. “

Denna Strix GeForce GTX 1080 kommer att finnas tillgänglig i Frankrike från slutet av nästa vecka till ett introduktionspris på 789 €.