skully

Sully AR-1: från förstärkt verklighet till strippklubbar för att hamna i konkurs

Vi är 2013, och bröderna Weller har en idé de hoppas kommer att tjäna sin förmögenhet: en augmented reality motorcykelhjälm kallas Skully AR-1 (det är också namnet på start), som visar olika uppgifter – GPS, motorcykelhastighet, utomhustemperatur – direkt på hjälmvisiret. Projektet lanserades på en crowdfunding-plattform där det skördades mycket snabbt 2,4 miljoner dollar; förmögenhet finns där, och det är fortfarande bara en droppe vatten i huvudstadens hav som snart kommer att översvämma grundarna av börja; Intel satsar för 11 miljoner dollar och allt verkar “rulla” för AR-motorcykelhjälmen.

skully

Och sedan, lite efter lite, månad efter månad, dyker de första sandkornen upp: Skully ackumulerar förseningar, i en sådan omfattning att stödjare börja mullra. Tyvärr är det några månader senare den kalla duschen: den tidigare verkställande assistenten för Weller-bröderna, en viss Isabelle Faithhauer, packar upp sin väska på det allmänna torget, och den är inte särskilt blank.

striptease

Blev Weller-bröderna fördrivna i virvelvinden av lätta pengar, eller var sprängningen från början?

Vi lär oss att Weller-bröderna inte skulle ha betalat sin assistentlön i tid, och värre skulle ha bett den senare att förfalska Skullys konton. Listan över de två brödernas förolämpningar stannar inte där och gränsar tydligt till förskingring eftersom de miljontals dollar som samlats in äntligen har använts för inköp av lyxbilar, semestrar på Hawaii och särskilt kostnader i många strippklubbar. Den 5 augusti meddelade Skully sin konkurs och naturligtvis återbetalas inget öre; vi kan verkligen säga det stödjare kommer att ha hjälmar för AR-hjälmen …