Surface Pro 3: Microsoft erbjuder uppdatering för att rätta till problem med batterilivslängden

Microsoft har äntligen lyckats korrigera problem med batterilivslängden på Surface Pro 3. Användare har lagt märke till dem i flera månader nu, Microsoft hade försökt göra det nödvändiga med flera uppdateringar. Men vid ankomsten ändrade ingen autonomin som fortfarande var genomsnittlig, till och med dålig.

Surface Pro 3

På sin webbplats säger Microsoft att man har hittat problemets natur, vilket inte var fallet tidigare. Konkret kunde vissa Surface Pro 3 inte mäta batteriets maximala kapacitet, det är av denna anledning som autonomin smälte som snö i solen. Ändringar har gjorts till denna nivå och nu känner Surface Pro 3 batterikapaciteten mycket bra.

Korrigeringen är tillgänglig nu via en uppdatering. Berörda användare kan dock inte se ändringen direkt. Microsoft förklarar att det kommer att bli nödvändigt att ladda surfplattan flera gånger under Windows eller göra laddningscykler för att allt ska fungera igen. Microsoft anger dock inte antalet gånger.

Vissa användare betalade för att få Surface Pro 3s batteri bytt, även om problemet var programvara och inte hårdvara. Microsoft har ännu inte sagt vad de kommer att göra åt det, men det noterar att de kommer att kontakta kunderna i fråga för att göra status med dem.