Surface Pro: Nästan ett års väntan på Frankrike

Microsoft kommer att ha varit långsam att marknadsföra sin Surface Pro-surfplatta. Nästan ett år efter tillkännagivandet landade den i Europa.

Microsoft Surface Pro-surfplatta

Efter rykten placerar en officiell kommunikation från Microsoft. Företaget meddelar via sin blogg att Surface Pro kommer att lanseras före slutet av maj. Frankrike är inte det enda berörda landet eftersom Tyskland, Belgien, Österrike, Irland, England, Italien, rymden och Schweiz också är en del av partiet.

Denna surfplatta presenteras som en ” PC förpackad i surfplattformat “. Den körs på Windows 8 och är byggd kring en 10,6-tums skärm, en 1,7 GHz Intel Core i5-processor, en Intel HD 4000-grafiklösning, 4 GB RAM och 64 eller 128 GB flashminne. Observera att det meddelade lagringsutrymmet inte motsvarar det utrymme som faktiskt finns tillgängligt sedan nyligen, Microsoft har bekräftat att Windows 8 är girigt så att det bara lämnar 83 GB ledigt för 128 GB-versionen.

På prissidan förväntas 64 GB-versionen till 899 euro mot 999 euro för 128 GB-versionen. En penna kommer med den, men tangentbordet är valfritt fakturerat, samma sak, cirka 100 euro.