Jay Y Lee Samsung Prison 600x337

Sydkorea: Lee Jae-yong, Samsungs “de facto” -chef, möter fängelset igen

Jordbävning vid Samsung : Sydkoreas högsta domstol har just beordrat att den tidigare presidenten Parkera geun-hye samt vice vd för Samsung Lee jae-yong prövas på nytt i samband med det stora korruptionsärendet som skakade landet för två år sedan. De två tilltalade riskerar en ökning av sina första straff, vilket innebär att Lee Jae-yong, som för närvarande är på prov, kan återvända till fängelset.

Jay Y Lee Samsung fängelse 600x337

Återgå till fängelset för Lee Jae-yong? Analytiker fruktar det värsta för Samsung …

Informationen tar en tragisk vändning på Samsungs sida: Lee Jae-yong, direkt arving till gruppen, var återigen den riktiga chefen “De facto” trots sin officiella ställning som vice ordförande. Och vi ser att under ledning av Jae-yong hade Samsung återvunnit marknadsandelar inom mobilsektorn och till och med lyckats utvidga klyftan igen med Apple, dess direkta konkurrent. Ursprungligen dömd till en fängelse på fem år fick Lee Jae-yong äntligen en modifierad straff som gjorde det möjligt för honom att gå med i ledningen för Samsung.

Den här gången kanske historien inte slutar på en lyckligt slut; I det åter troliga fallet att Lee Jae-yong döms till fängelse, fruktar analytiker att Samsungs nuvarande ledningsgrupp kanske inte har “visionen” tillräckligt för att ta platsen som lämnas ledig av företaget. arvtagare till gruppen.