Netflix Finance

Tack vare “Stranger Things” och “Narcos” publicerar Netflix ett mycket bra 3: e kvartal: åtgärden tar fart

Netflix har publicerat sina finansiella resultat för tredje kvartalet. Och det minsta vi kan är att de är bra … till och med mycket bra! Abonnemangsvideo-on-demand-tjänsten har gjort bättre än förväntat.

Netflix Finance

Intäkterna är 2,29 miljarder dollar, en ökning med 32% jämfört med samma period för ett år sedan. Netflix noterar att två serier, nämligen Stranger Things och återkomst av Narcos med säsong 2, har hjälpt till att locka människor och i förlängning öka ekonomin. Det måste sägas att dessa två erbjuds exklusivt på plattformen och har fördelen att de är bra. Ord från mun har fungerat bra, verkar det. Nettoresultatet för sin del uppgår till 51,5 miljoner dollar (12 cent per aktie), mot 29,4 miljoner dollar för ett år sedan (7 cent per aktie), en ökning med 78%.

När det gäller prenumeranter har Netflix 86,74 miljoner prenumeranter över hela världen, med majoritet i USA. Netflix har fått 3,2 miljoner ytterligare prenumeranter över hela världen och ytterligare 370 000 bara i USA. Hur som helst är det bättre än förväntat. Netflix noterar att satsa på den internationella idag med vetskap om att den amerikanska parken redan är väletablerad.

Efter resultaten flög Netflix andel till aktiemarknaden efter avslutningen. Det är 19% högre till $ 118,90. Det var under $ 100 före slutet.