Telegram

Telegram: Ryssland blockerar flera IP-adresser som tillhör Google och Amazon

Ryssland beordrade nyligen blockering av säker meddelande Telegram som vägrar att samarbeta. Men här är det: blockeringen går inte som planerat och är tänkt att vara lite mer komplicerad eftersom parries används.

Telegram

Landet har meddelat att det har blockerat flera Google IP-adresser som enligt myndigheterna kringgår blockeringen av Telegram. “I strid med ett domstolsavgörande fortsätter Google att tillåta Telegram Messenger Limited Liability Partnership att använda sina IP-adresser för att fortsätta sin verksamhet på ryskt territorium”, Roskomnadzor, den ryska telekomstyrningsmyndigheten, sa på sitt Twitter-konto. “Av denna anledning har Roskomnadzor svartlistat ett antal Googles IP-adresser som används av Telegram för att utföra sina aktiviteter i Ryska federationen”, tillade hon.

Förutom Google har Ryssland blockerat ett betydande antal IP-adresser som tillhör Amazon. Oavsett om det gäller Google eller Amazon är detta ett problem eftersom vissa användare inte längre kan använda tjänster (främst de som är länkade till molnet) av grupper som går igenom just dessa IP-adresser. Google har sagt till den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti att det är det “Medveten om att vissa användare inte har tillgång till vissa tjänster”, och tillade att han var i färd med att klargöra situationen.

Telegram är en populär meddelandetjänst med 200 miljoner användare runt om i världen. Enligt Pavel Durov, en av skaparna, representerar Ryssland 7% av sin användarbas.