Les Tesla vont recevoir un nouveau système de navigation autonome. © Mark Ralston, AFP

Tesla: Elon Musk lovar 1 miljon autonoma taxibilar senast 2020

Teslas grundande chef, Elon Musk, försäkrar oss om att en autonom taxitjänst kan lanseras från 2020, beroende av den installerade flottan av modeller av sitt varumärke utrustad med dess helt nya autonoma körsystem.

Elon Musk meddelade måndag att byggaren av, avser att erbjuda en bokningsplattform 2020. “ Jag kan tillkännage autonom “robotaxis” för nästa år med hög säkerhet », Lanserade Elon Musk under en dag med presentation för investerare av autonoma drivande projekt och ambitioner.

Idén bygger på principen om en Uber-typ-bokningsplattform med förare, men i detta specifika fall … utan förare. Han funderar på att få tillstånd att starta den här tjänsten i delar av USA, under förutsättning naturligtvis att de nuvarande Tesla-ägarna, som redan har fristående funktioner, lämnar sig till spelet.

Tesla-ägare kommer att tjäna pengar med sina bilar

Musk, som främjar höghastighets, futuristisk järnvägstransport och vill kolonisera Mars med raketer, förklarade att Tesla skulle skapa en som gör det möjligt för ägare som deltar i plattformen att dra nytta av det. ” Fordonets nytta multipliceras med 5 », Bekräftade han. Tillverkaren presenterade också en ombord som skulle säkerställa ” helt autonom körning “.

Den här datorn och det nya interna elektroniska chipet som kommer att installeras i alla Tesla-bilar, även om helt autonom körning fortfarande har många tekniska och juridiska hinder att övervinna innan den kan generaliseras. Dessa fordon uppfyller för närvarande inte definitionen av nivå 4 autonom körning (bilen kör ensam men en människa är närvarande för att ta kontroll om det behövs), en fortiori nivå 5 (utan närvaro av en människa). Musk sa också att med Tesla-teknik, förare ” skulle inte längre behöva röra vid ratten I början av nästa år.

Tesla konkurrerar med många företag, som Uber, världsledande när det gäller att boka bilar med förare, men framför allt (Alphabet / Google) som redan testar en autonom taxitjänst i Arizona (söder). Lyft, Ubers rival i USA, tillkännagav också i slutet av 2017 ett fullskaligt test av förarlösa bilreservationer hos vissa kunder i Boston (öst). De flesta av de stora biltillverkarna arbetar också med den autonoma bilen.

Du kommer också att vara intresserad