De hackar en Tesla och får den som en belöning

Tesla kommer att vara helt autonomt i slutet av året

Goda nyheter för Tesla-ägare! Elon Musk, företagets berömda chef, har bekräftat att varumärkets elektriska fordon kommer att dra nytta av full funktionalitet i slutet av 2019 för att bli helt autonoma på vägarna.

I samband med en podcast producerad av ARK Invest, ett företag med aktier i Tesla (cirka 8%), avslöjade chefen för den amerikanska tillverkaren att hans elbilar kommer att vara helt autonoma i slutet av 2019.

Jag tror att vi är redo i år för en fullständig självkörningsupplevelse. Det betyder att bilen kommer att kunna hitta dig på en parkeringsplats, hämta dig och ta dig till din destination utan ingripande, med början i år. Jag skulle säga att jag är säker. Det råder ingen tvekan. “

Men den nyckfulla amerikanska chefens ord bör vara kvalificerade. Om Tesla kommer att vara tekniskt helt självständigt i slutet av året är den europeiska lagstiftningen i ämnet långt ifrån klar, precis som försäkring.

androidpit tesla modell 3 bis

Vissa varianter av modell 3 erbjuder vissa körhjälpmedel som ibland tillåter körning självständigt. © NextPit

För närvarande erbjuder Autopilot-funktionen i vissa fordon redan ett intryck av fullständig autonomi, men Musk ville påminna om att denna funktion ännu inte var perfekt och förblev ett körhjälpmedel. Funktionalitet kräver alltid en viss uppmärksamhet för att undvika olyckor.

Slutligen klargjorde den amerikanska affärsmannen: “När kommer det att vara säkert att låta någon somna och väcka dem vid sin destination? Förmodligen i slutet av nästa år. Det är då jag tror att det kommer att vara tillräckligt säkert.

Ser du fram emot självkörande bilar?