Galaxy Note 7: Samsung ber om ursäkt offentligt med helsida i flera tidningar

[Test] Galaxy Note 7: fortfarande drottningen av phablets

Lyckas till Galaxy note 5 är inte enkelt; ” phablet “Från Samsung har nått en sådan mognad (trots några brister här och där) att det var svårt att se hur nummer ett i mobilsektorn kunde ytterligare främja sin gigantiska smartphone. Men Samsung har resurser, och trots stormen som orsakas av en officiell återkallelse av farliga batterier, kommer Note 7 sannolikt bara att ha en riktig konkurrent i sin nisch i slutet av året.

Galaxy-Note-7-kommer-att-kunna-möta-den-höga-efterfrågan-

En snygg och kurvig design

Anlände lite före det vanliga schemat, Note 7 har gjort sin sommarbyte: enheten är fortfarande lika färdig (fantastiskt glas bak) och skärmen böjer sig lite på sidorna, vid sätt att Galaxy S7 Edge. Krökningen är dock mindre stark än för Edge och faktiskt, som vi kommer att se senare, har den bara en estetisk aspekt i slutändan. På överkanten, locket till SIM-kortet och längst ner, pennan (som den här gången inte längre kan sättas in upp och ner) samt porten USB-c, en första för noten. Den allmänna utformningen av denna anteckning drar nytta av den futuristiska sidan av Edge, men på ett mer diskret sätt; trots panelens storlek (5,7 tum), phablet förblir ganska kompakt, med hjälp av en imponerande skärmbeläggning på frontpanelen.

Not 7 bild 1

Not 7 bild

En felfri skärm

Samsung har blivit mästaren på plattor OLED för mobil och bevisar det än en gång med den här Note 7 vars skärm återigen exploderar all tävling och till och med verkar lite ljusare än S7 Edge som vi testade för några månader sedan. Färgerna är trogna, kontrasten nästan perfekt, panelens lyhördhet felfri, reflektionen mycket begränsad, rekordbeläggningsgraden (vi når 80%), och låt oss inte prata om den imponerande förmågan hos Note 7-skärmen att förbli perfekt läsbar i direkt solljus. Fungera Alltid på fungerar perfekt, även om skärmen är mindre synlig utomhus i detta strikt informativa läge (datum / tid, batteri och aviseringar). Vi kunde faktiskt kopiera / klistra in stycket från S7 Edge-testet som ägnas åt visning; Samsungs konsistens är inte en defekt här, snarare tvärtom … Observera att 5,7 tum i not 7 visar en upplösning 2560X1440 WQHD (densitet av 515 dpi); Vi kan vänja oss vid allt, det är verkligen ett vackert arbete …

galax-not-7 1

Skärmbilden togs i direkt solljus; i samma situation är min iPhone 6 helt oläslig

Ganska gränssnitt, exakt penna

För gränssnittet är det inte förvånande TouchWizz vem som gör jobbet … och vem gör det bra; Android-överlägget (6.0) är fortfarande lika tydligt och väl presenterat och liten nyhet, det är nu möjligt att komma åt det via en skanning av Iris som kan komplettera eller ersätta den biometriska fingeravtryckssensorn (fortfarande lika snabb förutom) . Låsa upp via Iris-skanner tycktes oss lite långsammare än den identiska funktionen hos Lumia 920, men det fungerar (trots allt måste du tänka dig en skärmanimering som inte riktigt är top-top designmässigt). Funktionerna som är inneboende i den böjda skärmen (menyn på sidan) och ärvda från S7 Edge finns också … och utnyttjar inte riktigt krökningen på skärmen (samma funktioner kunde ha erbjudits på en Galaxy med skärm helt platt). Så snart pennan tas bort visas en specifik meny på enhetens högra sida, som låter dig skriva in ett meddelande, rita, få tillgång till foton eller till och med översätta ord i farten! Användningen av pennan visar en liten latens och precisionen är inte perfekt (skrivpunkten är lite förskjuten från spetsen), men när markeringarna har tagits är det svårt att passera. Slutligen notera deten katalog innehåller hela Microsoft Office Mobile-sviten. När allt kommer omkring är not 7 framför allt en smartphone för arbete.

Galaxy-Note-7-by-evleaks

Bra ljud genom hörlurar

Eftersom vi pratar om display, hur är det med ljud? Detta är fortfarande mycket bra, åtminstone för hörlursdelen, de externa högtalarna ligger i det “genomsnittliga” genomsnittet av “premium” smartphones.

En utmärkt fotosensor

APN-delen är ett lager av Galaxy S7 Edge: sensorn 12,2 MPx (5MPx fram) är mycket bekvämt i utomhusscener och producerar detaljerade, exakta bilder utan märkbara optiska avvikelser (även när solen slår ner framför). I mörkret gör Note 7 mycket bättre än genomsnittet: vårt foto “i källaren” visar en bild som är mycket mindre bullrig än den förra. Motorola. Observera att fokus förblir mycket snabbt (Pixel AF), att den optiska stabiliseringen är mycket effektiv och att 8X digital zoom är förvånansvärt anständigt när det gäller fotografiska resultat. Galaxy Note 7 är därför en utmärkt kamera telefon, som dessa få exempel enkelt visar:

Not 7 foto 2

Bilderna är detaljerade

Not 7 foto 4

Färgerna är mycket trogen; Samsung korrigerar här en av de svaga punkterna i APN-delen av Galaxy

Not 7 foto 1

Not 7 foto

8x digital zoom fungerar förvånansvärt bra

Not 7 foto 3

I djupt mörker går Note 7 betydligt bättre än de flesta nuvarande konkurrenter

Bästa övergripande prestanda

Den övergripande utvecklingen av noten drivs till stor del avExynos 8890 består av 8 kärnor (4 × 1,6 GHz och 4 × 2,3 GHz) samt 4 GB RAM som följer med hela. GPU: n är mer blygsam MALI-T880 MP12 men uppriktigt sagt kände vi aldrig det minsta obehaget under våra få Play-sessioner. Förvaringen av vår testmodell når topp 64 GB. Oavsett om det är gränssnittets lyhördhet, rörligheten vid lansering av applikationer, Office- eller spelsessioner och totalt sett alla typer av användning som vi har utsatts för not 7, har komponenterna spelat sin roll. kontor och vi märkte inte några speciella problem.

Autonomi: kan göra ännu bättre …

När det gäller autonomi förlitar sig not 7 på ett batteri på 3500 mAh, en något mindre kapacitet än Galaxy S7 Edge (3600 mAh). Denna skillnad känns lite eftersom det var mycket svårt för oss att passera mitten av den andra dagen i ständig användning; Detta är dock fortfarande bättre än många konkurrerande smartphones.

galax-not-7

Flera färger finns tillgängliga; metallblå är inte riktigt glad, men alla smaker är i naturen …

Sammanfattningsvis :

Not 7 förblir drottningen av Phablets : kraftfull, med en perfekt skärm och en utmärkt fotosensor, som standard utrustad med en effektiv penna, revolutionerar Samsungs flaggskepp inte genren utan fortskrider logiskt och behåller dess styrkor; det är redan inte så illa, och framför allt är det tillräckligt för Galaxy Note 7 att hålla en bekväm ledning över tävlingen.

.

På grund av problemen med vissa batterier i den första noten som finns på marknaden kommer vi naturligtvis inte att lägga till någon kommersiell länk till noten 7 förrän Samsung själv har angett att produktionen har återupptagits på en sund basis.