[Test] Nokia Thermo: den anslutna termometern för flera användare

[Test] Nokia Thermo: den anslutna termometern för flera användare

De Thermo Nokia (tidigare Withings Thermo) vill att vi ska glömma pappas termometer; med honom, det är slutet på obehaget och den relativa bristen på hygien hos rektala termometrar, för att inte tala om att enheten är i form av ett teknologiskt objekt och en futuristisk gräns, med dess LED-dioder som visas strax under polykarbonatytan. Nokias förslag är desto mer attraktivt eftersom Thermo har en stor fördel: det är det fleranvändare, vilket betyder här att vi kan registrera och följa historien om temperaturmätningar hos flera individer. Men vem som säger temporal termometer säger ofta “oprecision” av temperaturmätningar; i detta ämne hävdar Nokia att de har hittat lösningen; Skulle Thermo vara den ultimata termometern?

Thermo 2

Thermo är vacker

Redan innan den är en termometer är Thermo ett designobjekt, nykter och nästan elegant. Objektets längd kontrasterar radikalt med tanken som vi vanligtvis har om en klassisk termometer. Ett långt tryck på den enda knappen på Thermo och den senare är redo att paras ihop med sin dedikerade applikation (som naturligtvis bär namnet Thermo). Här hittar vi det klassiska gränssnittet för Nokia-appar, medan det är nykter och det måste sägas att det är extremt enkelt att använda. En liten omväg genom parametrarna för att informera alla medlemmar i den lilla familjen och Thermo är redo att användas. Trots denna minutstart är faktum att start av denna typ av ansluten termometer alltid kommer att vara långsammare än en vanlig termometer; Faktum kvarstår att du vanligtvis bara konfigurerar din enhet en gång …

Thermo 8

Kom ihåg att rengöra Thermo-insidan regelbundet med en bomullspinne blöt i rengöringsalkohol.

På jakt efter den temporala artären

Vi väntar inte tills vi “får feber” för att testa vår Thermo. Varken en eller två, och beväpnade med manualen, går vi igenom proceduren steg för steg: Thermo ska placeras i mitten av pannan och sveps sedan åt sidan till templet. För att förhindra att Thermo “förstorar” den temporala artären och inte störs av den omgivande värmen (som den också fångar mycket / för bra, är detta också en av dess sällsynta fel), enheten är utrustad med 16 sensorer och uppnår därmed 2000 bilder på bara två sekunder. På detta sätt “vet” Thermo var temperaturen ska tas.

Thermo 7

Temperaturmätningen tar bara två sekunder

Het på en Thermo … mycket känslig

Under vårt allra första test fick vi den obehagliga överraskningen att notera att Thermo omedelbart hade fångat utetemperaturen (35 ° i huset, ja …) redan innan vi hade tid att sätta ner den elektroniska termometern. på marsvinens panna. Detta är inte nödvändigtvis särskilt allvarligt i den mån felaktiga mätningar sedan kan tas bort från historien, och åtminstone vet vi att enheten verkligen är reaktiv. I själva verket bör du bara ta bort locket som placeras framför sensorn i allra sista stund, precis innan du tar temperaturen. När Thermo är på templet rör sig lysdioderna lite och temperaturen visas (37 ° 5 här, så allt går bra). För att spela in denna mätning väljer du en användare genom att dra fingret till höger om LED-skärmen. ett tryck på knappen och det är i rutan. Beroende på graden av uppmätt temperatur visar Thermo en liten LED-färgad grön (ingen feber), orange (måttlig feber) eller röd (hög feber).

Thermo 6

Allt du behöver göra är att dra fingret till höger om enheten för att tilldela mätningen till den berörda användaren och sedan validera genom att trycka på knappen; en färgad diod tänds sedan för att indikera den totala temperaturnivån: grön-normal, orange-lite feber, röd-hög feber

Snabba och exakta temperaturmätningar …

För att vara helt säker på att temperaturen som anges av Thermo är kroppens, använde vi också en klassisk termometer, den senare placeras under armhålorna på vår testare. På alla våra temperaturtester (dvs. bra trettio mätningar) visade sig Thermo för det mesta vara mycket nära resultatet av den klassiska termometern, med i sällsynta fall 1 eller 2 tiondels grad mindre. Thermo är därför en mycket exakt temporal termometer … men också superkänslig.

Thermo 10

… för varje användare

När temperaturerna har registrerats och så länge det finns ett behov av övervakning (till exempel när influensan varar lite) registrerar appen temperaturhistoriken, naturligtvis kopplad till varje användare. Appen ger också några råd att ta vid hög feber eller ihållande feber (om saker verkligen går för dåligt, kom ihåg att läkaren är det bästa möjliga valet). Anteckna detdet är möjligt att automatiskt växla data från Thermo till Apple Health-appen.

Thermo 9

Slutsats: en effektiv och futuristisk ansluten termometer

Till slut är det värt att investera 100 euro för denna termometer verkligen förankrad i teknisk modernitet? Svaret här beror verkligen på ett antal faktorer: om du blir sjuk regelbundet (minst en bra influensa per år), om du har barn (som oundvikligen blir sjuka vid en eller annan tidpunkt) och att vi definitivt inte vill använda termometrar för att placera under armhålorna eller i månen, då är Thermo utan tvekan en mycket bra lösning. För de andra … vi misstänker till och med att det inte kommer att finnas något verkligt val att göra. Elegant, effektiv och enkel att använda, Thermo är en “typisk” Nokia-produkt, utan stora brister, och som till och med har lyxen att lägga till lite jämfört med andra elektroniska termometrar med denna berömda fleranvändarfunktion. Med andra ord, Thermo undviker värmeslag, vilket är värt att höja temperaturen … i våra anteckningar.

Nokia Thermo finns påApple butik online eller på Nokias webbplats (eller hos partnerbutiker: Amazon, Fnac, Cdiscount, Boulanger, Darty) till ett pris av 99,95 €.