k-asq

[Test] PK K’asq: ett intraheadset utan några kablar, men inte utan brister

PKparis återigen erbjuder oss en produkt som sticker ut i det ganska formaterade landskapet med nomadiska ljudprodukter; de PK K’asq är verkligen inget mindre än en av de allra första intras hörlurarna som inte har några kablar, inte ens för att ansluta hörlurarna till varandra (som den som vi testade för några månader sedan). Innovativt och erbjuds till ett attraktivt pris, K’asq presenterar sig omedelbart med två starka tillgångar i ärmen; men kommer det att räcka för musikälskare? påväg “? Svaret visar sig vara lite mer blandat än väntat.

pkparis-kasq-20-ld

Ett intra som kan ses, men sanningen finns någon annanstans …

K’asq är inte det mest eleganta eller det tunnaste intra som finns, men man kommer lätt att förlåta dess lätta fylla; för att K’asq också är en av de första hörlurarna som inte är beroende av någon tråd. Båda hörlurarna Bluetooth (4.1) komma med en fantastisk laddningsbox … Vilket i sig kan laddas på ett USB-uttag för att sedan fungera som ett externt batteri när du verkligen fruktar att du tar slut på juice. Lådan innehåller också 3 par öronproppar (var och en av olika storlekar för att anpassa sig till alla hörselkanaler), flexibla plastöverdrag för att ändra färg på intra (orange, vit eller svart, eller en blandning av två färger att välja mellan), samt ” en liten påse för att placera tips och intra när den inte används. Om K’asq påtvingar ett “intra” förblir dess design ändå mycket sammanhängande; som vanligt med PKparis är detaljerna ganska polerade (till exempel den borstata aluminiumaspekten av laddningsfodralet), även om materialen inte riktigt träffar den höga änden. Lite mer är K’asq IP65-certifierad, vilket innebär att det kommer att vara möjligt att bära det i regnet till exempel …

k-asq 2

Utrustningen är komplett; i bilden kan vi se de blå dioderna på, vilket innebär att K’asq är ihopparad i Bluetooth med smarttelefonen (här en iPhone).

Förenklad parning och stor komfort på örat

För att para K’asq med din smartphone kan ingenting vara enklare: tryck bara några sekunder – och samtidigt – på “Spela” -knappen på varje hörsnäcka och starta sedan Bluetooth-parning på smarttelefonen när dioderna intras börjar blinka (blå / röd). Nästan omedelbart känns hörlurarna igen och dioderna blir sedan blått permanent. Observera att vi aldrig stött på det minsta kopplingsproblemet med K’asq under våra långa lyssningssessioner. Denna riktigt effektiva parning är likväl en liten teknisk bedrift eftersom de två hörlurarna inte är anslutna till varandra och vid något tillfälle märkte vi ingen ljudfördröjning mellan en av de två intrarna. Inte dåligt. När tipsen har installerats med försiktighet (var försiktig så att du inte gör ett misstag mellan höger och vänster intra) visar sig “installation” i öron att det verkligen är ett barnspel; hjälmen håller fast och orsakar inte smärta i hörselgången. Med andra ord är det ett verkligt nöje att bära, ett nöje förstärks naturligtvis av frånvaron av någon son.

k-asq 1

Den lilla “fenan” gör att K’asq kan fästas väl i öratets inre paviljong

k-asq 3

Mini-USB-kabeln som laddar K’asq-laddaren

Ett ljud som inte framför allt misstänks

För närvarande, vågar vi säga det, K’asq-hjälmen är nästan felfri; men ergonomi är inte allt när man testar en intracertifierad 4,5 stjärnor av … PKparis. Ljudet från K ‘asq är också ganska bra och exakt … så länge du inte rör vid volymratten för mycket. För tyvärr, en liten volymökning, och K’asq visar då en mycket olycklig tendens att mättas, omvandla synth-skikten i Gravity soundtrack i en formlös massa massa. Vi kan gå in på detaljerna om alla snedvridningar som påträffats, men klart, K’asq är inte i minsta ljudfil (och detta även om allt detta går mycket bra på “medium” volym). Men det är också nödvändigt att jämföra här vad som är jämförbart: intra trådlösa lösningar av Samsung, Motorola eller ens Earin är också på betydligt högre prisnivåer.

k-asq-1.jpg

Autonom? En fråga om batteri på ett sätt

När det gäller autonomi visade sig K’asq vara ganska bra … om vi inkluderar det faktum att den kan laddas i farten på sin laddningsbas, själv autonom. Vid konstant användning varar intra ungefär 5 timmar i teorin (lite mindre i praktiken), till vilket vi kan lägga till cirka tio timmar tack vare laddningsbasen; det tar bara några sekunder att ladda sig själv! Inte dåligt då …

k-asq

Slutsats: mer praktisk än akustisk

PKparis K’asq är ett intressant teknologiskt objekt, men som fiskar lite för mycket på de viktiga sakerna (och särskilt ljudkvaliteten); Den extrema komforten vid användning, sonens totala frånvaro, dess låga pris samt ett mycket korrekt ljud i medel / låg volym gör det till slut till en produkt som vi fortfarande kan rekommenderar, även om vi redan ser fram emot att testa en V2 som säkert kommer att bli mer akustiskt framgångsrik.

PK K’asq finns på webbplatsen förAmazon till en kurs av 129 euro.