thermopeanut-6

[Test] ThermoPeanut: den ultrakompakta och mångsidiga anslutna termometern

De ThermoPeanut är en del av en vision om ljus och inbyggd hemautomation, där smarttelefonen / surfplattan används för att hämta information från de olika sensorerna / kamerorna etc … Designad av företaget Sense (skaparna av Sen.se Mor), denna lilla anslutna termometer som knappt är 4 cm lång (och väger bara några gram) strider mot trenden mot handyman-enheter eftersom den här är “begränsad” (ingen ordlek avsedd) för skicka meddelanden baserat på temperaturvärden som inte får överskridas, öka eller minska (för temperaturer under noll). Denna aspekt med en enda uppgift betyder emellertid inte “engångsbruk”: enkelheten och pannplattans aspekt av ThermoPeanut gör att den på förhand kan integreras i en mängd möjliga konfigurationer (kontrollera temperaturen i kylen, ett rum, en anläggning, etc.), medan data skickas tillbaka till den dedikerade appen; allt som återstår är att testa dess relevans och effektivitet.

termopeanut-6

Liten är hemautomation

Företaget Sen.se fortsätter att gräva sin foder av en verkligt tillgänglig hemautomation, både ekonomiskt (ThermoPeanut är verkligen inte ”dyrt”) men också i ergonomiska termer: det räcker att dra i fliken på ThermoPeanut, för att anslut den Blåtand till den dedikerade appen SensePeanut (iOS, Android), ställ in maximala temperaturer (som aktiverar aviseringar om de överskrids) och så går du! Den lilla saken kan verkligen placeras var som helst: limmas på en vägg (med lite Patafix), inne i kylen eller direkt på dig, hängande på knapphålsskjortan (tack vare den medföljande fästklämman). Data överförs till smarttelefonen upp till 60 meter bortoch efter att ha provat det i ett 90m2-hus kan jag bekräfta att anslutningen upprättas utan problem.

termopeanut-2

termopeanut-1

En mycket enkel dedikerad app

Uppgifterna som tillhandahålls av temperatursensorn aggregeras i form av diagram (senaste 24 timmarna, de senaste dagarna, de senaste månaderna); det finns inget mer att förvänta sig, men vad ThermoPeanut gör gör det bra: termometerns noggrannhet är ganska bra (mellan 1 och 1,5 grader avvikelse från mätningen av kvicksilvertermometern) och vi befinner oss i att vilja “testa” temperaturen på flera ställen i huset: ” hej, hur många grader är det i kattkorgen och hur många i skjulet, och ändå hur mycket i det dåligt isolerade garaget? “, Etc, etc … De återställda data lagras sedan i” molnet “och synkroniseras framför allt mellan alla enheter som är anslutna till termometern.

termopeanut-3

termopeanut

Styrka är antal

Den andra fördelen med ThermoPeanut är att de kan multipliceras; programvaran kan alltså hantera en mängd minitermometrar, som lätt kan differentieras genom valet av olika färger, och även genom deras lilla namn (som vi väljer själv när vi ansluter till appen för första gången). Dessutom talar vi bara om hemautomation om “jordnötterna” fungerar tillsammans; annars tvingas vi flytta ThermoPeanut för varje ny mätning, vilket egentligen inte är optimalt … Vi kommer emellertid att ångra brist på kompatibilitet med Apple Home-appen (i vilket fall som helst känns inte enheten igen av programvaran). Å andra sidan, ThermoPeanut är kompatibel med IFTTT-appen, vilket gör det möjligt att enkelt konfigurera relativt komplexa åtgärder för att kombinera med andra anslutna enheter (Nyans glödlampor till exempel), liksom med enheter Bo.

termopeanut-5

Flera ThermoPeanut kan ses, helt enkelt, via den dedikerade appen

sense-peanut

ThermoPeanut finns i flera färger

Slutsats: en rolig och praktisk introduktion till hemautomation (och utan problem)

Det är bättre att göra “mindre men bra” än det omvända och Sen.se ThermoPeanut är den perfekta illustrationen. Denna lilla anslutna temperatursensor för skojs skull kan också bli ett av elementen i ett ”sensornätverk” som redan gör det möjligt att närma sig en riktig ljusautomatik.. Till priset av endast 29 euro (på tillverkarens webbplats eller på Amazon) kan du till och med prova det utan för mycket risk. Kort sagt, ThermoPeanut är en enkel och billig introduktion till en form av teknik och “verklig relation” (en verklig uppmätt av sensorer) som blir normen för “framtidens hus”; och dessutom fungerar det …