Tik Tok continue de défrayer la chronique en raison de problèmes de sécurité. © Kon Karampelas, Pixabay

Tik Tok skulle ha samlat in personuppgifter olagligt i mer än ett år

Det kinesiska sociala nätverket Tik Tok anklagas av Wall Street Journal att ha återställt Mac-adressen för användare på Android, och detta i 15 månader fram till november 2019. En olaglig praxis som kan stärka USA: s vilja att förbjuda applikationen på dess mark.

Vad händer om Donald Trump hade rätt … Medan USA: s president har förklarat krig mot Tik Tok, enligt honom skyldig att ha varit den kinesiska regeringens start genom att samla in och sedan ge bort personuppgifter om användarna rapporterar att den har brutit mot sekretesspolicyn för.

Fram till november 2019 lyckades samla in användare, en unik identifierare som är specifik för varje ansluten enhet, och i detta fall till. Dessa privata uppgifter samlades in för att rikta användare för reklamändamål, men också för att arkivera dem. Det är klassiskt bland typ “” och andra, men det är strängt förbjudet av Google och dess under flera år, vilket kräver att Mac-adressen varken är synlig eller samlas in.

Den senaste versionen av Tik Tok är riskfri

Enligt det amerikanska dagbladet, som bygger på rapporter från säkerhetsexperter, kringgick Tik Tok reglerna genom att kryptera dess Mac-adressåterställningsfunktion, och detta är uppenbarligen olagligt. Tidningen specificerar att denna samling skulle ha berört miljoner användare under en period av cirka 15 månader.

För sin del erkände ledarna för halvhjärtat eftersom de förklarade att ” den aktuella versionen av Tik Tok samlar inte in Mac-adresser “Och att de uppmuntrar” användare att ladda ner den senaste versionen “. De Wall Street Journal testade den senaste versionen, och det är inte längre möjligt att samla in Mac-adressen. Minns det på.

Du kommer också att vara intresserad