tiktok begränsningar

TikTok-begränsningar och förbud efter ålder – 16 eller 18 år

TikTok har blivit den viktigaste karantänapplikationen med tillstånd från det ständigt närvarande WhatsApp. I själva verket slog det ett nytt rekord i februari med 113 miljoner nedladdningar över hela världen, och lade till siffrorna från App Store och Google Play för Android. För närvarande har den mer än 500 miljoner aktiva användare globalt och det är ett ganska fenomen. Dessutom är det ett fenomen inte bara hos unga, eftersom det i allt högre grad används av människor i andra åldrar. Men det sociala nätverket har meddelat vissa begränsningar för minderåriga.

TikTok, även känd som Douyin i Kina, är en applikation med ursprung i det landet som lanserades 2016 och slogs samman med musical.ly 2018. Sedan dess har den inte slutat växa i antalet användare och nedladdningar över hela världen. Karantän har utlöst dess användning, även om dess tillväxt redan hade kommit långt ifrån. Av alla dessa skäl har de ansvariga inlett en serie åtgärder för att stödja minderåriga.

tiktok begränsningar

TikTok-begränsningar och förbud

Vi har sett duetter på TikTok eller videor som laddats upp från TikTok till Instagram, men många är inte medvetna om att det finns vissa begränsningar för deras användning. Cormac Keenan , Chef för förtroende och säkerhet av TikTok, har förklarat de förändringar som kommer att göras i användningen av direktmeddelanden, förutom att komma ihåg några andra saker relaterade till föräldrakontroll och minderåriga.

tiktok sårbarhetshack

Till exempel ändrade de sin policy för virtuell present för att tillåta bara de över 18 till köpa, skicka eller ta emot virtuella presenter. De lanserade också Family Synchronization (tidigare Family Safety Mode) för att hjälpa föräldrar och vårdnadshavare att hantera sina barns upplevelse på TikTok. Det här tillåter:

  • Hantera den tid våra barn tillbringar i applikationen.
  • Begränsa innehållet de kan se.
  • Begränsa direktmeddelanden.

Och det leder oss direkt till den nya begränsningen som kommer att införas för dem under de 16 år . Som just meddelats är det bara de över 16 år som kan skicka och ta emot direktmeddelanden. Alla som påverkas av denna ändring kommer att få ett meddelande från och med idag. Den 30 april har befintliga användare och nya användare som inte uppfyller ålderskraven för att använda direktmeddelanden inte längre tillgång till det.