TikTok Logo 1024x679

TikTok stärker sin närvaro i Europa med ett nytt säkerhets- och skyddscenter

TikTok har meddelat att de bosätter sig mer i Europa och närmare bestämt i Dublin. Den irländska staden kommer att vara värd för det som faktureras som ett centrum för säkerhet och dataskydd. Det kommer att vara en av applikationens tre regionala nav, efter den i San Francisco i USA och den i Singapore.

TikTok-logotyp 1024x679

Ledet av den tidigare Google- och Facebook-chefen Cormac Keenan, bör detta centrum göra det möjligt för den sociala plattformen att stärka sin “Politik, teknik och moderationsstrategier samtidigt som man ser till att dessa är anpassade till kulturen och det lokala sammanhanget”, enligt ett uttalande.

I Europa har TikTok redan kontor i Paris, London, Berlin och Dublin och har idag cirka 300 anställda. I slutet av året hoppas ByteDance, företaget som driver TikTok, att nå 1000 personer, varav cirka 100 i Dublin.

Enligt data från branschanalysföretaget App Annie var TikTok den fjärde mest nedladdade (icke-spel) appen världen över 2019, före Instagram och bakom Facebooks andra tre appar. I Frankrike visas den på 10: e plats i rankingen.