Topp 10 coola saker du kan göra med Android

Topp 10 coola saker du kan göra med Android

Tja, låt oss inte dölja det för dig: det är möjligt att AndroidPIT-teamet har en liten preferens för Android … Men om du tvivlar på det, bestämde vi oss för att visa det för dig genom att racka i hjärnan och hitta alla dessa särdrag som får oss att älska vår lilla Android! Här är våra topp 10 coola saker att göra med din Android.

P6271394 580 90

© Android

Installera appar utan Google

Google Play Store är verkligen full av resurser, men på Android gillar vi inte att begränsa oss själva. Det är därför det är enkelt att ladda ner applikationer utan att nödvändigtvis gå igenom Play Store. Tack vare Android-communityn ger tusentals APK-filer dig tillgång till uppdateringar, appar eller funktioner som Play Store inte erbjuder. Tack VEM? Android (och dess utvecklare)! Om du vill veta mer, här är vår artikel Så här installerar du en APK på Android.

Uppvärmning

Det är ingen hemlighet att våra enheter värms upp. Men våra rysktalande kollegor från AndroidPIT lärde oss en rolig övning i sitt hemland: en applikation gör att processorn kan värmas upp så mycket som möjligt, så att du sedan kan värma händerna. Okej, det kan vara roligt, jag är inte säker på att din telefon och särskilt batteriet verkligen uppskattar. Men för alla extrema situationer finns det ett extremt svar! Ansökan i fråga: Heater (eller “Chauffe” på franska …).

android frysa

Värmare eller hur man värmer händerna medan man dödar telefonen. / © NextPit / Värmare

Öva på synkronisering

Nej, jag pratar inte om simning. Men om det finns något som kan irritera mig kan det inte synkronisera mina enheter. Med Android är jag övertygad: oavsett om det är Samsung, HTC, Google, LG eller någon tillverkare, kommer ingen att hindra mig från att hitta mitt synkroniserade innehåll och applikationer på grund av olika märken. Och det är det bara med Android som det finns.

Hejdå invasiva annonser

Jag säger inte att alla annonser ska tas bort. Men ibland föredrar jag att betala några dollar för att undvika dessa hemska annonser för dejtingsajter, spel av alla slag eller värre. Jag måste ge Apple en poäng här som är mycket bra för att undvika invasiva användarannonser. Men när det inte finns några andra lösningar är Adblock ett mycket bra sätt att hitta visuell och estetisk lycka när du använder din Android. Hur det fungerar ? Läs mer med vår artikel Installera Adblock på din enhet.

Räkna dina steg

Alla Android-enheter med en accelerometer kommer att kunna associeras med en applikation som Noom Walk, räkna dina steg. Det är ganska dumt som en funktion, men jag måste erkänna att det blir helt beroendeframkallande: att se i slutet av dagen hur många steg du har tagit kommer att ge dig lite stolthet. Det är naturligtvis oväntat, men att kasta blommor då och då skadar inte, särskilt inte när det ger hälsa. Så på väg!

Noom Walk

Du tar din smartphone överallt med dig, så mycket som det hjälper dig! / © Noomwalk

Dra nytta av Googles uppfinningsrikedom

Google har sina brister, visst, men det är fortfarande super genialt. Vissa tjänster har blivit nästan nödvändiga för oss, till exempel Gmail eller Google Maps eller helt enkelt dess sökmotor, grunden för hela vårt anslutna liv. Så varför stanna där? Våra artiklar Topp 5 av de mest ovanliga applikationerna från Google lär dig lite mer om vad Google har att erbjuda dig.

Skapa din egen Androvni

Vill du spela ett bra skämt mot dina grannar? Skapa din Android UFO med denna handledning. Det kräver lite teknik, det är sant, men trots allt kommer det att vara värt det. Istället för att styra din drönare med din smartphone, skicka den istället direkt i luften! Och det fungerar också att spionera på din granne. Alla steg för att bygga din drönare (eller UFO, det är hur du känner) är här.

Android drone

Att skicka din smartphone i luften, inget bättre än Flone. © Flone

Installera övervakningskameror gratis

Har du en gammal Android liggande? Återanvänd den för att göra den till en videoövervakningskamera! Och följ därmed vad som händer hemma eller i dess omgivning. Genom att ladda ner AtHome-appen kommer du att streama allt som enhetens kamera tar, när och var du vill. Och allt gratis, naturligtvis!

Programmera din egen app

Om du vill skriva en app för iOS måste du göra kodningen på en Mac. Om du vill skriva något för Windows Phone eller Blackberry måste du också koda från din dator. Men på Android kan du koda från din telefon. Och det är riktigt bra: njut av en lång resa eller bara din pendling till jobbet utan att behöva bära din dator i knät.

Spela fotboll på riktigt

Vi kommer inte att ljuga för dig: telefonen är bokstavligen död sedan den här videon. Men bäst av allt, det var inte ens fotboll som dödade honom! Så om du saknar en boll, låt oss gå på ett frenetiskt spel! Eller inte.