Uber Travis Kalanick Outtake Pan 27141 600x278

Travis Kalanick, VD och grundare av Uber, avgår

Det hade varit i luften i några veckor nu, eftersom det faktiskt ackumulerades av juridiska bekymmer frånUber; Travis Kalanick, som deltog i skapandet av Uber 2009 och som innehaft positionen som VD, har just meddelat sin avgång, pressad ut av den våldsamma slingan av aktieägarna i företaget missnöjd med händelsen. Under de senaste timmarna skrev 5 av Ubers största investerare ett gemensamt brev till Ubers ledning och uppmanade den nuvarande VD att lämna sin tjänst. genast“. Efter mycket diskussion och förberedelse av en fin gyllene fallskärm (vars detaljer vi utan tvekan snart kommer att veta) har Travis Kalanick därför gått med på att avgå.

Uber Travis Kalanick Outtake Pan 27141 600x278

Travis Kalanick; Uber medgrundare drar sig ur spel under investortryck

Beslutet att lämna var uppenbarligen inte lätt; Kalanick knäckte ett uttalande, publicerat i The Times kolumner, som inte döljer något av hans besvikelse: ” Jag älskar Uber mer än någonting annat i världen, och vid denna svåra tid i mitt personliga liv har jag accepterat investerarnas begäran att avgå, vilket gör det möjligt för Uber att fortsätta bygga snarare än att vara “distraherad”. »Genom en ny kamp“. Travis Kalanick lämnar dock inte Uber helt, eftersom han kommer att behålla en plats i företagets styrelse.

Innan detta dånande tillkännagivande hade Kalanick redan tagit tillfällig ledighet från sina uppgifter efter publiceringen av en rapport från Riksadvokat Eric Holder, en rapport om vitriolic Ubers “giftiga” företagskultur. Mellan anklagelserna om sexuella trakasserier som drabbat vissa chefer i företaget (och även vissa förare), allvarligt diskriminerande metoder vid anställning och ett obegränsat överexploatering av dess anställda, (därav den ökända termen för ”Uberisering” av arbete), har Uber varit på en mycket hal sluttning under de senaste kvartalen, och det är inte säkert att Kalanicks avgång ensam är tillräcklig för att lösa alla Ubers problem.