Sony: alla lampor är gröna under det första budgetåret

Tre år efter lanseringen överstiger PS4: s försäljning under samma period

Sony publicerade halv-fikon, halv-druvresultat för några dagar sedan, förutom naturligtvis för videospel- och fritidsbranschen som spelar in alltmer imponerande poäng. I detalj är dessa således 43,5 miljoner PS4 som har gått sammanlagt den 30 juni, vilket är 17% högre än omsättningen i slutet av samma kvartal 2015. Inte dåligt då. Men det är ännu bättre eftersom de utmärkta resultaten från Sony-konsolen åtföljs av en ökning av försäljningen av “programvara” (spel därför) av 53% !

PS4

I denna takt, Sony uppskattar att PS4 kommer att ha nått 60 miljoner sålda enheter i mars 2017. Bättre än inte dåligt. Dessa siffror är faktiskt så imponerande att du nästan glömmer detefter 32 månaders existens har PS4 sålt bättre än mästaren PS2 under samma period !

Det finns dock inget att säga att PS4 kommer att slå PS2 i slutet av sin livstid, om inte bara för att Sony och Microsoft har beslutat att förkorta den vanliga livslängden för sin konsol. Skorpionen och PS4 Neo anländer om bara några månader och bör snabbt förmörka sina föregångare på bås i videospelsbutiker …