upptäcka skadlig programvara google play

Tricks för att upptäcka appar med skadlig programvara på Google Play

Och det finns utrymme för hopp om användarna blir allt bättre informerade när det gäller att veta vad de laddar ner till sin smartphone. Uppenbarligen måste det vara en gemensam insats med den stora G , som med Google Play Protect till stor del lindrar detta problem, men det måste fortsätta att förbättra sitt säkerhetssystem. För vår del kommer vi att ställa till tjänst för hela världen några knep för att upptäcka dessa skadliga appar.

upptäcka skadlig programvara google play

Akta dig för behörigheter

Det är något som vi redan har upprepat vid flera tillfällen, men det gör aldrig ont att komma ihåg det. Gemensamt för de sista överföringarna av applikationer som Google Play har tagit bort är de som utför användbara funktioner, som rengöringsverktyg eller ficklampor. När det gäller det senare måste du vara mycket försiktig, eftersom de ber om behörigheter som inte är nödvändiga för dess drift, t.ex. som att skicka SMS .

Och konsekvenserna kan bli allvarliga, från det massiva utseendet på reklam när du använder ficklampan, till prenumerationen på en premium-SMS-tjänst som genererar extra kostnader på räkningen. Lyckligtvis, de flesta enheter har det här verktyget införlivat , så det blir nödvändigt att ladda ner en extern app.

Undvik att ladda ner alternativ som faktiskt är kopior

Även om det också förekommer i applikationer, är det något vanligare i spel, eftersom kopior och kloner av mytiska titlar som Solitaire eller Tetris, eller av de mest aktuella som Clash Royale, Candy Crush och en lång etcetera uppstår. De är kopior som söker mer än bara spelarnas kul. snarare personliga eller ekonomiska intressen , även om de inte är alla som gör det.

Dessutom har de vanligtvis ett stort antal nedladdningar och en bra utvärdering, så att användaren, med tanke på användaren, gör den mer pålitlig för deras installation. Faktiskt, alla dessa siffror blåses upp av konstgjorda klick för att få en bra poäng och placera sig bland de första resultaten av sökmotorn i Google Play Butik, något som företaget också måste förbättra.

Misstanke om utvecklare

En annan effektiv åtgärd, som är nära relaterad till föregående punkt, är att titta på var appen eller spelet i fråga kommer ifrån. Det är något som de flesta användare inte brukar göra, vi tycker att det är väldigt lite relevant detalj, men det är det inte. För närvarande kan vi se alla utvecklarens projekt med ett enkelt klick.

detectar apps con malware

Om det inte är en app som starkt marknadsförs av media och därmed bekräftar dess tillförlitlighet, är de flesta utvecklare som bara har lanserat en applikation eller ett spel redan ett tecken på misstanke. De är företag med liten spridning i samhället och det saknar åsikter för att känna till deras verkliga avsikter , som händer i exemplet som visas bara några rader ovan.

hållas informerad

För att vara medveten om ankomsten av ett virus eller skadlig kod till Google Store är det bäst att vara medveten om specialmedier. Mountain View-företaget går inte med en liten klocka som meddelar de infekterade programmen för att inte skapa ett larm utan eliminerar dem direkt från butiken för att undvika fler nedladdningar, även om problemet fortsätter att ligga hos användarna som har dem installerade på sina enheter. Av denna anledning är det tillrådligt att titta på dessa specialiserade webbplatser sporadiskt, som för övrigt är de som vanligtvis rapporterar dessa skadedjur , så här är några exponenter för sektorn: