Två nya Xboxes, Slim 2016 och Scorpio 2017, recension

Det finns mycket osäkerhet kring nästa generations Xbox One. Microsoft kan mycket väl överraska med inte en utan två nya modeller.

Xbox ett

Xbox One Mini eller Slim

Vi har redan pratat om en version med en mer kompakt formfaktor. Presenteras under namnet Xbox Slim eller mini, du kan läsa våra nyheter om det igen, Xbox One, Microsoft arbetar med en Slim-version, balansräkning, den ska se ut som 40% mindre än den nuvarande modellen.

Nya indiskretioner framkallar antagandet av ett SoC-chip ingraverat i 14 nm eller 16 nm och möjligheten till hårdvarustöd för 4K-video (HEVC). Slutligen är det möjligt att lagringsdelen kommer att gå till 2 TB. Denna nyhet kommer sannolikt att presenteras mycket snart, under E3 2016 som kommer att äga rum i Los Angeles från 13 till 16 juni.

Xbox Scorpio, den riktiga nya konsolen

Parallellt med denna smala version av Xbox One skulle Microsoft ha en andra modell med kodnamnet Scorpio i sina lådor. Den här gången framkallas en ”riktig” ny konsol. Detta ska förstås i den meningen att hårdvarudelen ska hoppa i prestanda. Läckage om detta har ökat de senaste veckorna.

Det verkar som om kraften skulle göra det möjligt för Microsoft att prata om 5 till 6 Tflops, vilket är tillräckligt för att överskrida en faktor på 1,5 den skicklighet som förväntas runt nästa PlayStation 4 känd under kodnamnet Neo.

Notera : FLOPS är sammandragningen av flytpunktsoperation per sekund eller till och med flytpunktsoperation per sekund. Det är en måttenhet för beräkningshastigheten inom datavetenskap

Enligt Polygon, om PlayStation 4 erbjuder 1,84 Tflops, bör dess Neo-version driva kraften till 4,14 Tflops.

Xbox och PlayStation-konsol - kraft i Tflops

Detta skulle möjliggöras genom att anta en Polaris-lösning från AMD. Å andra sidan finns det tvivel kring denna möjlighet av kompatibilitetsskäl. Sony skulle vara angelägen om att säkerställa perfekt stöd för det befintliga systemet med underhåll av den nuvarande arkitekturen, nämligen andra generationens Graphics Core Next.

När det gäller Xbox Scorpio finns det samma tvivel. Om Microsoft vill erbjuda en helt ny generation är det möjligt att GCN 4 eller 5 är närvarande. Annars skulle det vara optimeringar av den ursprungliga arkitekturen. För vissa kommer detta inte att vara fallet eftersom framkallandet av en kraft på 6 TFLOPS motsvarar ungefär möjligheterna i Polaris 10.

Xbox Scorpio skulle inte förväntas förrän 2017.