Twitter-chef säger att han älskar det sociala nätverket och bevisar det genom att köpa 7 miljoner dollar i aktier

Twitter: andel minskar efter nedslående resultat för andra kvartalet

Twitter har i kväll presenterat sitt finansiella resultat för andra kvartalet under verksamhetsåret 2016. Marknaderna blev besvikna, särskilt av det sociala nätverkets prognoser för nästa kvartal.

Twitter Wall Street-börsen

Twitter rapporterade en omsättning på 602 miljoner dollar, en ökning från 502 miljoner dollar för ett år sedan samtidigt, en ökning med 20%. Av de 602 miljoner dollar kommer 535 miljoner dollar från reklamintäkter. I detalj genererades 89% av annonsintäkterna från mobil. För resten publicerade Twitter en förlust på 107 miljoner dollar mot en förlust på 137 miljoner dollar förra året.

Nivåanvändare, det är inte utmärkt … Twitter meddelar att det har 313 miljoner användare, eller 3 miljoner fler jämfört med föregående kvartal. Marknaderna förväntade sig dock en vinst på en miljon. Av de 313 miljoner användare kommer 82% från en mobil enhet.

När det gäller prognosen förväntar sig Twitter intäkter mellan 590 miljoner dollar och 610 miljoner dollar för nästa kvartal. Detta är långt ifrån förväntningarna på marknaderna som siktar på minst 678 miljoner dollar. Efter resultatet och besvikelserna från prognoserna förlorade Twitter-åtgärden 9% efter början på aktiemarknaden och sjönk till 16,78 dollar.