Twitter testar ett system för att lägga tweets åt sidan och hitta dem senare

Twitter buyout: Disney och Microsoft skulle vara intresserade

Twitter buyout verkar verkligen borta den här gången. För några dagar sedan tillkännagavs flera grupper som intresserade kandidater, inklusive Google, Saleforces och den amerikanska operatören Verizon. Idag läggs två namn till i listan: Disney och Microsoft.

Twitter-logotyp

Bloomberg rapporterar att Disney har gett en bank i uppdrag att möjligen göra ett inköpserbjudande. Detta val skulle vara intressant att veta att Jack Dorsey, chefen för Twitter, sitter i styrelsen för … Disney. Detsamma gäller Sheryl Sandberg, nummer 2 på Facebook. Mark Zuckerbergs sociala nätverk visar sig vara Twitters huvudrival och har varit från början.

CNBC meddelar för sin del att Microsoft kan vara intresserad av övertagandet av Twitter. Omvänt tillägger den amerikanska kanalen som talar om ekonomi (den franska motsvarigheten BFM Business) att Facebook inte skulle ha för avsikt att göra ett erbjudande. Det måste sägas att det ligger långt före Twitter med 1,71 miljarder användare, där det sociala nätverket med blå fåglar har 303 miljoner.

Även enligt CNBC skulle övertagandet av Twitter kunna slutföras inom 30 till 45 dagar. Officiellt är Twitter tyst om ämnet och vägrar att kommentera alla rykten som har cirkulerat i några dagar nu.