qr-code-twitter-kulturegeek-2

Twitter erbjuder att skapa QR-koder för att enkelt dela ditt konto

Utan att varna någon lanserade Twitter en ny funktion inom sin mobilapplikation: QR-koder. Med detta system kan användaren ha sin personliga QR-kod och dela den med vem som helst.

qr-code-twitter-kulturegeek-2

Vad används de för när det gäller Twitter? Om du skannar en QR-kod som tas emot av en person kan du enkelt komma åt deras konto och följaktligen följa den. Inget behov av att dela smeknamnet, koden kan göra tricket. Detta system påminner om hur Snapchat fungerar, det har erbjudit liknande koder under ett tag.

För att skapa din egen QR-kod måste du öppna Twitter-applikationen, gå till din profil, klicka på kugghjulet och välj QR-kod. Du kan sedan spara QR-koden i din kamerarulle eller dela den snabbt via olika tjänster. QR-koden för KultureGeek är till exempel nedan.

twitter-qr-code-kulturegeek

Hur läser jag en mottagen QR-kod? Det är exakt samma procedur. Klicka sedan bara på “QR-skanner” och rikta din smartphones kamera mot koden i fråga. Du kan också välja en QR-kod som sparas i din film. Det återstår att se nu om användare kommer att följa detta system med vetskap om att det inte är väl marknadsfört inom applikationen.