Twitter: ett fel tillåtet att läsa privata meddelanden från vissa användare

Twitter erbjuder skapare att tjäna pengar på sina videor med reklam

Hur får du skapare att lägga upp sina videor på Twitter och inte på YouTube eller Facebook? Båda dessa plattformar erbjuder att tjäna pengar på reklam. Twitter förstod att det var nödvändigt att komma fram till denna mark och det är att det meddelar den här veckan.

Twitter-logotyp

På sin blogg meddelar det sociala nätverket möjligheten att placera en annons före videon för skapare, utöver varumärken som har kunnat göra det ett tag. Skaparen får alltså en viss andel av intäkterna från denna reklam, nämligen 70% och Twitter kommer att behålla de återstående 30%. Skaparna har ett val: antingen visar de en annons före varje video, eller så gör de det från fall till fall.

På papper är Twitters erbjudande mer intressant än YouTubes. Googles videoplattform erbjuder faktiskt cirka 50% av intäkterna från en annons till skapare. På Twitter går vi upp till 70%. YouTube har dock många användare, vilket säkerställer bättre synlighet.

Programmet heter Amplify. Varumärken vet det redan, kommer designers att ta reda på det. Twitter meddelar att den här funktionen för närvarande är reserverad för amerikanska skapare. Inget datum förflyttas för resten av världen.