Stephen Curry LeBron James Basket

Twitter och NBA samarbetar för att sända exklusivt innehåll

Twitter och NBA har meddelat att de har ingått ett partnerskap kring sporten. Det sociala nätverket kommer att få sändning av visst exklusivt innehåll relaterat till basketbollsspel. Du borde inte förvänta dig mötena i sig (åtminstone för tillfället), de kommer främst att vara sändningarna före matcher på Twitter, Vine och Periscope.

Stephen Curry LeBron James Basket

Dessutom meddelar NBA i ett uttalande en annan show som också kommer att sändas uteslutande på Twitter före säsongen 2016/2017. Allt kan ses i realtid av vem som helst. Det kommer faktiskt inte att vara obligatoriskt att ha ett Twitter-konto för att använda det.

“Vi är glada över att få levande innehåll till Twitter, vilket har visat sig vara ett idealiskt resmål för konversationer om sportevenemang live stream.”, säger Adam Silver, generalkommissionär för NBA.

På sitt Twitter-konto erbjuder NBA redan videor. Professionell liga meddelar att den kommer att utvecklas vidare i denna nisch över tid inklusive intervjuer, bilder bakom kulisserna och mer.

Twitter bryr sig verkligen om videon och bevisar det. Fortfarande inom sport kommer det sociala nätverket att sända 10 amerikansk fotbollsmatch nästa säsong. Detta avtal med NFL tillkännagavs för några veckor sedan.