Twitter: ett fel tillåtet att läsa privata meddelanden från vissa användare

Twitter såldes snart till en grupp? Rykten sväller med erbjudanden från Google och andra

Ett rykte har cirkulerat ett tag nu: Twitter kommer att säljas till en grupp. Detta kan förklaras av resultaten från det sociala nätverket, det förlorar pengar varje kvartal och dess tillväxt är svag. Det fick bara 3% av de nya användarna år efter år till exempel under det senaste kvartalet.

Twitter-logotyp

Enligt CNBC sägs Twitter vara på väg att ta emot uppköpserbjudanden från Saleforces och Google. Andra grupper relaterade till media eller den tekniska världen skulle också ingå i listan över företag som är intresserade av det sociala nätverket.

För närvarande skulle det inte vara ett köp i sig utan ett erbjudande. Twitter kan sedan ta emot den och granska den för att bedöma om en buyout kan gå igenom. I skrivande stund är Twitter marknadsvärde 15,3 miljarder dollar. Aktien har stigit med 15% sedan avslöjandet om potentiella köpoptioner.

Det här är inte första gången som grupper uttrycker intresse för att förvärva Twitter, men ingenting har hänt. Den här gången kunde projektet verkligen gå vidare enligt information från den amerikanska kanalen CNBC.