Kaspersky AntiVirus 2017

USA är försiktig med Kaspersky-antivirus och eventuella band till Ryssland

Har Kaspersky Antivirus några band till den ryska regeringen? Officiellt är svaret nej, men USA ställer fortfarande frågan och uttrycker oro.

Kaspersky AntiVirus 2017

Idag är Kaspersky ett av de mest använda antivirusprogrammen och ett av de mest effektiva tillsammans med Bitdefender. Med en ganska stor användarbas kan det spionera på dem omedvetet för att hämta information. “Vi är mycket bekymrade och vi fokuserar på detta ämne” Interimistiska FBI-chef Andrew McCabe sa när han blev utfrågad om Kaspersky under en utfrågning inför en parlamentarisk kommitté som specialiserat sig på underrättelsetjänst. Vincent Stewart, en högre officer i Försvarsunderrättelsetjänsten, som verkar under det amerikanska försvarsdepartementets jurisdiktion, försäkrade honom om att hans administration undvek att utrusta sig med Kaspersky.

Vad säger NSA? Mike Rogers, chefen för den amerikanska underrättelsetjänsten, sa till sig själv “Medveten” av vad han kallar ett problem. Han får sällskap av CIA: s chefer och National Geospatial Intelligence Agency, liksom direktören för nationell underrättelse.

Kaspersky är ett företag grundat av Eugene Kaspersky 1997 i Moskva, Ryssland. Idag har företaget 3600 anställda och mer än 400 miljoner kunder. I ett uttalande gjorde Kaspersky en poäng att svara på anklagelserna och angav “ Företaget har aldrig hjälpt, och kommer aldrig att hjälpa, någon regering i sina spioneringsinsatser ”.