web de iPhone reacondicionados

Vad är en renoverad iPhone: är det värt att köpa?

Skillnader mellan en ny och en renoverad iPhone

När vi köper en ny iPhone, antingen från Apple eller någon annan anläggning, vet vi att telefonen kommer direkt från fabriken utan att ha tagits ur lådan. Detta, förutom en tillverkningsfel som täcks av garantin, kommer att fungera perfekt eftersom alla dess komponenter är nya. Men i en iPhone med de så kallade renoverade är det inte riktigt så.

Apple har en webb med renoverad iPhone, där det finns ett varierat lager och som förändras beroende på försäljning genom att inte ha ett fast lager. Den har också en katalog för andra enheter som iPad, Mac eller Apple TV, även om vi särskilt kommer att fokusera på smartphones. Dessa, som anges av företaget själv, är produkter som är inte nya men har granskats och återställts med nya och originaldelar.

web de iPhone reacondicionados

Specifikt specificeras det att de har en nytt hölje och batteri , två av de viktigaste komponenterna och som de flesta lider med tiden. Därför har vi i denna aspekt en identisk iPhone som vi kan köpa från fabriken, men på en Lägre pris. Resten av bitarna är inte nya, men de har ett års garanti om det finns några interna problem och också garanterar en korrekt funktion efter att ha passerat fullständiga funktionstester för att verifiera att allt fungerar perfekt.

Och vad hittar vi i fallet med dessa iPhone? Tja, exakt samma som i en ny terminal, sedan förpackningen och tillbehören är också nya. Så vi hittar de klassiska guiderna och klistermärkena från märket, liksom med en kabelheadset och den original laddare med kabeln och dess nuvarande kontakt.

Dessa Apple-renoverade iPhone kan komma från olika platser. Det är möjligt att några av dem tog med sig ett fabriksfel som upptäcktes av företaget själv eller av en användare som var tvungen att byta enhet. I dessa fall är det när komponenterna som nämns i tidigare rader byts ut och testerna skickas till telefonen tills den är lämplig för försäljning i denna katalog. Även om det också bör noteras att när vi måste göra en ändring av terminalen i teknisk support rekonditioneras den enhet vi får.

Är det värt att köpa en renoverad iPhone?

Denna fråga är kanske något som varje person måste svara efter att ha vetat att det är en renoverad iPhone. På personlig basis och baserat på min egen erfarenhet skulle jag säga att det är värt det. I slutet av dagen kommer vi att få en ny iPhone för praktiska ändamål och uppåt med stora besparingar. Kanske är nackdelen mer för frågan om att minska garantin, men sanningen är att om det finns en defekt inträffar detta vanligtvis före det andra året.

En annan nackdel med att köpa en renoverad iPhone är att vi inte har hela katalogen som vi skulle vilja och kanske för tillfället vill vi köpa en terminal så hittar vi inte den önskade. Detta är särskilt anmärkningsvärt i nyare iPhone, som har ett mycket lågt lager i rekonditionerat under de första försäljningsmånaderna. Vi kan dock hitta en annan terminal som också kan övertyga oss både funktionellt och ekonomiskt.

Det finns andra butiker som erbjuder renoverad iPhone , men det skulle verkligen vara omöjligt att nämna dem alla. Varje butik har sina egna standarder och kanske inte alla har samma rekonditioneringsprocess som Apple. Därför rekommenderar vi att du kontaktar säljaren och begär information i detta avseende för att verifiera vilken typ av idrifttagning de har utfört med terminalerna.