Kloner för sociala medier

Vad är kloner på sociala medier och hur påverkar de oss?

Betydelsen av sociala nätverk i vårt dagliga

Som vi säger, sociala nätverk är internettjänster som har miljontals användare runt om i världen. Vi pratar om plattformar som är lika populära som Facebook, Instagram eller Twitter. De erbjuder oss ett brett utbud av möjligheter för vår dag till dag. Detta gör dem till verktyg som redan ingår i våra liv, som tjänar till att kommunicera och vara i kontakt med andra användare.

Kloner för sociala medier

Det bör noteras att de finns i alla typer av enheter och operativsystem. Vi kan använda dem via applikationer, men också via webbversionen. Men allt detta gör också att hackare använder olika typer av metoder och attacker för att äventyra säkerheten och integriteten för våra profiler.

Ett av problemen är sociala medier kloner . Låt oss se vad det är och hur det kan äventyra användare.

Clones de redes sociales

Vad är kloner på sociala medier

Kloner för sociala medier är i grunden en kopia av en legitim profil . Det betyder att någon har kopierat vårt Facebook-konto, Instagram eller vilken plattform det än är och skapat en annan som låtsas vara oss själva. Vad de vill är att tro att bakom det skapade kontot är den verkliga användaren, medan det i verkligheten inte är det.

En person kan skapa en profil som låtsas vara legitim och lägg till samma användare som det riktiga kontot. Du kan också ta foton som laddats upp till den primära profilen och ladda upp dem lika med den sekundära. Här kan vi till och med inkludera huvudprofilfot. Det är inte något komplext, eftersom det skulle räcka att ta en skärmdump av dessa bilder.

På kort tid skulle en inkräktare ha en konto skapat med vårt namn , vår profilbild samt andra bilder som vi laddat upp. Du kan till och med skapa publikationer som simulerar dem som vi redan skapat tidigare. Detta, om de lägger till våra kontakter, kanske inte är så konstigt för dem. Låt oss säga att du lägger till våra vänner med samma namn, profilbild etc. Dessa kontakter tror kanske att vi helt enkelt har bestämt oss för att skapa ett annat konto av någon anledning, men att du verkligen är en legitim användare.

Problemet är att, logiskt sett, bakom den profilen är vi inte oss själva, men det finns en möjlig inkräktare vars mål är att efterlikna vår identitet. Detta gör att du kan kontakta andra användare för våra räkning, få tillgång till information från andra profiler etc.

Som vi kan se kan kloner på sociala medier vara ett stort problem för vår integritet. Det är något som kan visas på nätet.

Hur man undviker kloner på sociala medier

Något viktigt att undvika detta är att gör våra konton privata . På detta sätt kommer vi att hindra någon från att komma åt våra bilder, se de tillagda kontakterna eller informationen i vår profil. Detta kommer att göra uppgiften svår för inkräktare.

Vi borde också försöka kontrollera vårt konto på något sätt. Länka till exempel till vår mobil- eller e-postadress. Om vi ​​upptäcker en kopia av vår profil måste vi också rapportera den så snart som möjligt till det sociala nätverket. Detta kommer att hindra dig från att lägga till andra användare för våra räkning.

Å andra sidan, som ytterligare säkerhetsåtgärder måste vi alltid skapa lösenord som är starka och komplexa. Det är också viktigt att aktivera tvåstegsautentisering för att skydda våra konton från eventuell felaktig åtkomst och det riskerar vår säkerhet och integritet.