tor

Vad är Tor-nätverket och Tor-webbläsaren: Skillnader

Skillnader mellan Tor-nätverket och Tor-webbläsaren

Båda är synonyma med verktyg för att förbättra integriteten när du surfar. De tjänar till att skydda vår personliga information och har inga problem som äventyrar våra uppgifter. Vi måste dock känna till skillnaderna mellan Tor-nätverket och Tor-webbläsaren.

Vad är Tor-nätverket

De Tor eller TOR nätverk kommer från de engelska orden The Onion Router. Det är i grunden ett internetnätverk eller bättre känt som Darknet, vilket förblir dolt för sökmotorer som Google. Det är så att säga en plats där en serie dolda webbsidor finns kvar och endast kan nås med nödvändiga verktyg.

Detta nätverk fungerar på ett visst sätt, eftersom det bygger på en skiktningsteknik (lök) som tjänar till att skydda kommunikation och säkerställa total anonymitet på Internet. Målet är att erbjuda större integritet för användare som bläddrar i detta nätverk.

När surfar på vanligt nätverk , vår dator ansluter till internetservrarna direkt. Detta innebär att rutten är enkel och kan fångas av vår operatör. I grund och botten vet de var begäran om åtkomst till en sida kommer ifrån.

Vad Tor-nätverket gör är kryptera dessa åtkomstbegäranden till Internetservrar. Han figurerar det som om det var en lök, i lager. På detta sätt ger det större integritet när du surfar i nätverket och döljer användardata.

tor

Vad är Tor-webbläsaren

Som vi nämnde är Tor-nätverket utformat för att förbättra integriteten och fungerar genom att kryptera anslutningar som om de vore lager. Sidorna som finns kvar i den visas inte på Google som de normala som vi ser dagligen.

Det betyder att vi behöver något annat för att komma in i Tor-nätverket. Det är här som Tor webbläsare spelar in. Dess funktion är att låta användare surfa på Tor-nätverket. Det är en webbläsare som alla andra, eftersom den också är baserad på Firefox. Det har dock den särdrag att den kan tillåta användare att navigera i Tor-nätverket. Dess funktion är enkel.

För att navigera på Tor-sidorna måste vi använda en sökmotor i Tor-webbläsaren. Ett exempel är DuckDuckGo, som låter dig hitta .onion-sidor , vilka är de som finns inom Tor-nätverket. Först då kan vi verkligen navigera i detta nätverk.

De Tor webbläsare finns på både stationära datorer och mobila enheter. Den har ett brett utbud av möjligheter när det gäller kompatibilitet.

Kort sagt, som vi har sett är Tor-nätverket och Tor-webbläsaren inte desamma. I grund och botten kan vi säga att Tor-webbläsaren är det oumbärliga verktyget för att navigera i Tor-nätverket, vilket är utformat för att bevara användarnas integritet.

Upprätthålla nätverkssekretess, en grundläggande faktor

Tänk på att upprätthålla integriteten i nätverket är en grundläggande faktor för användarna. Det finns många anledningar som uppmuntrar Internetanvändare att behålla sin anonymitet på webben. Många marknadsföringsföretag kan hitta ett sätt att få våra uppgifter. De gör detta för att rikta annonser eller placera användare i reklamkampanjer.

Lyckligtvis har vi ett brett utbud av möjligheter att skydda våra uppgifter . Det första vi kan göra är att använda verktyg som skyddar oss på Internet. Vi kan också använda webbläsare som är baserade på sekretess, som vi har sett i fallet Tor.