Använd en Raspberry Pi: Användning för nybörjare

Vad man ska använda en Raspberry Pi: Användning för nybörjare

Det är verkligen synd att ha investerat lite pengar i en enhet så mångsidig som en Raspberry Pi och sedan inte använda den, eller hur? Här kommer vi att ge dig några idéer, alla enkla som inte kräver för mycket kunskap, även om det är sant att om du redan har ett hallon antar vi att du vet något och att du börja inte från början .

Använd en Raspberry Pi: Användning för nybörjare

Du kan använda Raspberry som en dator

Eller nästan. Skaffa bara en bildskärm, ett tangentbord, en mus och anslut din Raspberry med en nätverkskabel så kan du använda den som en vanlig dator, åtminstone för kontorsautomation. Med många av UNIX-versionerna som du kan installera på den här enheten kommer du att upptäcka att den redan levereras med Chromium och LibreOffice, så du kan också göra det utan att behöva betala för programvaran.

Libreoffice Hallon

Egentligen fungerar systemet ganska långsamt jämfört med en dator, men om du inte har alltför höga krav kan arbetet göra detsamma.

Skrivarserver

Om din skrivare inte är trådlös kan du “transformera” den med en Raspberry Pi. Anslut bara till din Raspberry via USB och med programvara som CUPS kan du förvandla den till en trådlös skrivare, med RasPi som en skrivarserver.

Servidor de impresión con Raspberry Pi

Förvandla din TV till en Smart TV

Många versioner av Raspberry Pi kom redan med ett SD-kort med Raspbian och KODI förinstallerat. Som ni vet är KODI ett system som gör att du kan göra Raspberry till en multimediaserver på ett enkelt sätt, och om du ansluter den till din TV tjänar den naturligtvis också till att göra den till en hel Smart TV. I själva verket, tack vare dubbel start, med Raspbian har du också Youtube, Netflix, Internet, etc.

Kodi Ugoos UM4 TV

På samma sätt kan du installera Plex-server på en Raspberry Pi för att kunna se dina serier och filmer var som helst.

Skapa en retrokonsol

En av de mest populära användningarna av Raspberry Pi är att skapa en arkadmaskin eller retrokonsol, för vilken det finns RetroPie- och Recalbox-system. Det finns andra, men alla behöver att du har en kompatibel styrenhet som behöver en tidigare konfiguration, så det är bättre att inte komplicera ditt liv. Många plattformar kan emuleras, från klassiska MS-DOS-spel till Commodore 64-spel.

Det finns också fall och kompletta projekt som gör att du kan förvandla din Raspberry Pi till en arkadmaskin i full storlek eller till och med en Game Boy.

Minecraft-server

De möjliga användningsområdena “spel” som du kan ge din gamla Raspberry Pi är inte begränsade till retro-spel, och det är att en Minecraft-server inte ens behöver ett komplext grafiskt gränssnitt (den körs i konsolläge).

Servidor Minecraft

Eftersom Minecraft Server körs naturligt på UNIX, kan du också köra den på vilken version av Raspberry Pi som helst.

Skapa en bot för Twitter, Discord eller andra

Twitter är ett mycket varierat socialt nätverk, delvis för att det är fullt av bots: program som skapas med avsikt att automatiskt publicera meddelanden. Några av dessa bots är ganska användbara och tjänar till exempel för att publicera uppdateringar på din webbplats, men många är irriterande och till och med obehagliga.

Raspberry Pi Twitter bot

Oavsett syftet för vilket du vill skapa din egen bot kan du göra det med din Raspberry Pi, men i det här fallet är det vanligaste att använda en Python-applikation (för vilken det finns “Twython”) som kräver viss programmeringskunskap. Detsamma gäller Discord (eftersom dess API är tillgängligt) och många andra webbplatser.

Som ett övervakningsverktyg

En annan av de mest intressanta användningsområdena som du kan ge till Raspberry Pi är att skapa ett kraftfullt övervakningsverktyg, både för nätverket och till exempel att du får e-postvarningar om temperaturen på din CPU överskrider en viss gräns. Ett av de mest populära verktygen för att genomföra detta projekt är att använda Nagios, som är öppen källkod och mycket lätt att installera och konfigurera.

Nagios Raspberry Pi-usos

Naturligtvis rekommenderar vi en Raspberry Pi 2 eller högre för att genomföra detta projekt, eftersom det kräver tillräckligt med processorresurser.