Instagramfoton

Varför Instagram döljer några foton redigerade av Photoshop

InstagramfotonAnvänder du vanligtvis Photoshop mycket i de foton du laddar upp till Instagram? Det kanske du borde koppla av lite med bildredigering. Det visar sig att Instagram har börjat dölja foton som de också anser ” Photoshoped ”Och även om det har en stark anledning att göra det, börjar vissa konton lida … utan att förtjäna det.

Varför döljer Instagram fotoshopade foton?

Instagram bestämde sig nyligen för att försöka hantera falska nyheter och bilder (den så kallade ” falska nyheter ”, En av de stora ondska internet på senare tid) med en ny funktion som ansvarar för att peka och varna användaren i deras flöde om foton som inte är riktiga. För detta använder plattformen en kombination av användarrapporter tillsammans med ett automatiskt igenkänningssystem, som ansvarar för att peka ut det misstänkta innehållet som sedan skickas till oberoende (mänskliga) verifierare för granskning och efterföljande bekräftelse som “falskt”.

Instagram

Så långt så bra, eller hur? När allt kommer omkring är det ett system som är ansvarigt för att upptäcka bilder som kan sprida falsk information och som i slutändan granskas av människor för slutlig verifiering. Problemet uppstår när denna idé misslyckas och de börjar identifieras som falska konstnärliga bilder som aldrig strävar efter den skadliga avsikten med de foton som Instagram vill kämpa mot.

Det är precis vad fotografen Toby Harriman fördömer på sin Facebook, där han påpekar att när han gick igenom sitt flöde hittade han ett dolt och katalogiserat foto som “Falsk information” och att när han upptäckte det visade sig det vara en konstnärlig bild (effektivt, redigerat men med ett helt oskyldigt syfte). Det här är bilden du ser under dessa linjer som har färgade berg i många (uppenbarligen) falska färger:

Photoshop sv Instagram

Detta lägger ett stort problem på bordet: Instagram-skyltningssystemet är långt ifrån perfekt och vissa foton kan vara offras på vägen utan att ha för avsikt att skapa en falska nyheter . Visst kommer ett konto att tänka på som är särskilt dedikerat till konstnärlig fotografering och att utforska andra sätt att visa bilder i flödet, med tydlig användning av foto retuschering och Photoshop men med det enkla och enkla syftet att skapa nya saker som påverkar och lockar oss.

Photoshop sv Instagram

Dessa typer av konton och deras foton kan vara mycket skadad på Instagram, eftersom det inte bara handlar om att se ett meddelande i vårt flöde – trots allt behöver du bara trycka på “Visa inlägg” så visas bilden igen – den här typen av inlägg, katalogiserade som “Falsk information” ”, Tas bort från avsnittet Utforska (så att synligheten för nya följare minskas) såväl som från sökningar med hashtags (igen, användare som inte känner till ett visst konto kommer mindre sannolikt att hitta det om dina foton inte visas i dina sökningar).

Vi måste se hur det sociala nätverket hanterar detta problem. Vi antar att det kommer att handla om att fler konton påverkas och börjar generera buller …