Verizon Yahoo

Verizon köper Yahoos internetverksamhet för 4,8 miljarder dollar

Efter rykten är det dags för bekräftelse. Verizon meddelade idag att de har förvärvat Yahoos kärnverksamhet för 4,83 miljarder dollar. Den amerikanska operatören förbinder sig att betala allt kontant. De nödvändiga tillstånden måste först erhållas från de olika organ som särskilt handlar om konkurrens för att validera övertagandet.

Verizon yahoo

Detta är den andra stora buyout för Verizon på ett år. Förra året köpte den AOL för 4,4 miljarder dollar. När det gäller Yahoo tror operatören att det kan nå en stor publik med vetskap om att portalen har en publik som kan nå en miljard människor.

I ett uttalande noterar Tim Armstrong, chefen för AOL, att han har “Mycket respekt för vad Yahoo har åstadkommit” över tiden och konstaterar att förvärvet syftar till att samla styrkorna från Verizon, AOL och Yahoo för att kunna erbjuda “En ny rival inom mobil och ett alternativ för annonsörer och media”. Med denna buyout kommer gruppen att ha 25 varumärken, inklusive de amerikanska sajterna Engadget, TechCrunch och The Huffington Post.

Förvärvet ska slutföras under första kvartalet 2017, meddelar Verizon. Operatören meddelar också att Yahoo alltid kommer att finnas för de andra delarna av företaget. Som en påminnelse har Verizon “bara” fått tag på Internetaktiviteter.