Magnetoscope

Videobandspelaren tar sin båge en gång för alla

Videobandspelaren kan betraktas som en gammal enhet i dessa dagar, och ändå kan den fortfarande köpas.. Faktiskt, Funai, en japansk tillverkare, var den senaste som skapade och säljer dem. Det är dock slutet på en era sedan han tillkännagav avstängning av sina videobandspelare inom de närmaste dagarna. Från och med då producerar ingen det i världen.

videobandspelare

Alla är vana vid DVD-skivor eller Blu-Rays idag. Och igen satsar många på det digitala formatet för att strömma innehåll från iTunes eller någon annan laglig plattform för några euro. Videobandspelaren blir nu ett samlarobjekt efter avstängningen av Funai.

För information uppträdde de första videobandspelarna på 1950-talet och kunde kosta motsvarande 100 000 dollar. Detta system med kassetter var ganska revolutionerande vid den tiden. Det tog flera år för denna produkt att bli mer populär och bosätta sig i olika hem, särskilt tack vare Sony och JVC (som lanserade VHS). 2015 sålde Funai fortfarande 750 000 exemplar enligt ett uttalande från den japanska tillverkaren.

Det är bara hejdå! Idag är det digitalt som läggs fram av tillverkare.