Micromania 1024x751

Videospel: Micromania försäkrar att butikerna inte stänger i Frankrike

Micromania ville reagera efter flera frågor de senaste dagarna om den potentiella stängningen av sina butiker i Frankrike. Allt har att göra med GameStop, världens ledande videospeldistributör, som äger Micromania och kämpar för att inte ha lyckats hitta en köpare. Är detta slutet på GameStop och därför i förlängning av Micromania? Svaret är nej.

Micromania 1024x751

Laurent Bouchard, chef för det franska varumärket tillägnad videospel, delade ett pressmeddelande med BFM Business för att lugna alla:

”Tillkännagivandet av GameStop, vår ägare, har ingen inverkan på (våra) projekt eller på fortsättningen av våra Micromania-Zing-butiker eller på våra kunder. Vi är fortfarande en lönsam verksamhet, fokuserad på att investera i vår kärnvideospel- och derivatverksamhet, och på våra kunders erfarenhet i våra butiker.

Detta är goda nyheter för anställda (1 500 i Frankrike) och kunder. Det är säkert att fysiska butiker som Micromania har mer och mer svårigheter inför konkurrensen. Ett PS4 / Xbox One-spel från Micromania säljs vanligtvis för 70 euro, där det finns för 15/20 euro mindre i stormarknader eller på webbplatser som Amazon. Spel är en ledande produkt för dessa butiker, där det är huvudprodukten för Micromania. Dessutom kommer dematerialiserade att ta upp mer och mer utrymme, vilket inte hjälper Micromania.