Windows 10 Logo PC Portable

Vilka priser för Windows 10?

Från och med idag är uppdateringen till Windows 10 inte längre gratis. Faktum är att Microsoft hade erbjudit sig att spendera gratis på det nya operativsystemet för användare av Windows 7 och 8 under en begränsad period på ett år. Den här perioden är över, låt oss göra en översikt över OS-priserna.

Windows 10-logotyp PC-bärbar dator

Om du vill välja Family-versionen av Windows 10 måste du betala summan av 135 € mot 279 € för Pro-versionen. Från och med en Windows 7-startversion, väljs familjeversionen för uppdateringen.

Å andra sidan kommer flera situationer inte att uppmuntra dig att köpa operativsystemet. Om du köper en ny enhet med Windows 10 behöver du logiskt nog inte betala för uppdateringen. Om din dator återställdes till Windows 7 eller 8 när den redan hade nytta av den kostnadsfria uppdateringen kommer det inte heller att debiteras att återgå till den senaste versionen.

Slutligen, om du har ändrat några komponenter på din dator, kanske uppdateringen till Windows 10 inte längre är gratis. Microsoft anger inte vilken typ av modifiering som kan orsaka problemet, men moderkortet skulle vara ett första exempel. Så var försiktig innan du rör vid komponenterna …