carte-interactive-reseau-2g-3g-4g-operateurs-anfr

Vilken operatör erbjuder det bästa 2G-, 3G- och 4G-nätverket? En interaktiv karta låter dig veta svaret

Vilken operatör erbjuder det bästa 2G-, 3G- eller 4G-nätverket? Det är svårt att få svaret idag. ANFR (National Frequency Agency) har beslutat att skapa en interaktiv karta för att underlätta denna uppgift och tillhandahålla all nödvändig information.

interaktivt-kart-nätverk-2g-3g-4g-operatörer-anfr

Med denna karta kan användaren snabbt se var de olika antennerna för alla operatörer finns. Det kan ha ytterligare information som nätverket (2G, 3G, 4G), frekvensbandet (700 MHz, 800 MHz, 2600 MHz, etc.), idrifttagningsdatumet och antennens GPS-koordinater.

Om det behövs kan internetanvändaren välja filter. Till exempel kan han bara se 4G-antenner som används av sin operatör och därmed observera om nätverkstäckningen finns där, särskilt på platser där han åker regelbundet (hem, arbetsplats etc.). En annan möjlighet är att ladda ner datauppsättningen för att hitta all information för en zon i en tabell i Excel.

Den interaktiva kartan finns på ANFR: s webbplats. Byrån noterar att projektet är avsett för tillfället “Experimentell” och planerar att utveckla den i framtiden “Så att det bäst tillgodoser medborgarnas användningsområden och behov” enligt ett pressmeddelande.