Enfant Smartphone 1024x547

Vilken överraskning: barnen spenderar för mycket tid framför skärmarna, konstaterar studien

TV, smartphone, surfplatta, dator … skärmar multipliceras i hemmet och detta har en direkt inverkan på barn som tittar på dem för mycket. Detta är resultatet av en kanadensisk studie som genomfördes med cirka 3600 barn.

Barnsmartphone 1024x547

80% av tvååringarna och 95% av treåringarna överstiger sju timmar skärmtid per vecka, enligt studien. Överlägset den faktor som är mest förknippad med hög skärmkonsumtion hos barn är den tid mödrar spenderar framför surfplattor, smartphones eller tv-apparater, följt av hemvård (jämfört med barn som går på förskolan). ).

“I familjer med hög konsumtion av skärmar kan föräldrar ha svårt att tillämpa instruktionerna på skärmtid utan stödåtgärd”, skriver studieförfattarna.

Världshälsoorganisationens rekommendation är högst en timme per dag. Så det finns ett problem mellan rekommendationerna och den tid som faktiskt spenderas framför skärmarna. Naturligtvis väcker effekterna av skärmar på de yngsta en fråga: tar utvecklingen av barnet en träff? Pågående studier försöker etablera orsak och verkan relationer.