Objet 3D Cree Avec Google Blocks

Virtuell verklighet: Google presenterar Blocks, ett program för att enkelt skapa 3D-objekt

Google presenterade den här veckan Block, ett nytt verktyg för virtuell verklighet och i synnerhet för 3D-objekt. Idén är enkel: att göra skapandet av 3D-objekt enklare, även för dem som inte har mycket erfarenhet inom området.

I sina exempel konstaterar Google att vem som helst kan skapa sitt objekt genom att skapa formen, linjerna, välja färg, göra ändringar, ta tag i elementen eller till och med radera vissa punkter för att börja om.

Skapandet av 3D-objekt görs direkt från virtuell verklighet med ett HTC Vive-headset eller en Oculus Rift. Google konstaterar att detta val förenklar skapandet, till skillnad från det hittills kända systemet som krävs för att göra skapandet på en datorskärm som är i 2D, där det skapade objektet är i 3D.

3D-objekt skapat med Google-block

Exempel på ett objekt som skapats med block

När dess objekt har skapats är det möjligt att exportera det i OBJ för att använda det någon annanstans med augmented reality eller virtual reality, det är upp till dig. Det är också möjligt att publicera ditt arbete på Internet så att alla kan göra det och få sin åsikt om det genom att följa alla aspekter.

Om du har en HTC Vive eller en Oculus Rift kan verktyget Blocks laddas ner gratis från Oculus Store eller Steam.