Walmart Logo 600x176

Walmart lämnar in patent för lagerluftskepp

Medan‘Amazon litar mer och mer på drönare för att tillhandahålla så många tjänster som möjligt, den andra amerikanska försäljningsjätten det är Walmart startar loppet genom att lämna in ett nytt patent: ett lager i ett luftskepp, fyllda med drönare som kan säkerställa leverans från detta lager till kunder.

Walmart-logotyp 600x176

Enheten skulle flyga upp till 300 meter hög, skulle byggas med flera lanseringshangarer, och skulle fungera antingen autonomt eller genom att fjärrstyras av en operatör.

Detta är bara ett steg till i kriget mellan Walmart och Amazon, där de två motståndarna alltid letar efter fler lösningar för att locka konsumenternas uppmärksamhet, och särskilt deras pengar. Och de två bjuder regelbundet in varandra till varandras blomsterbäddar: Amazon, som köper Hela livsmedel att öppna butiker, medan Walmart dramatiskt förbättrar sina onlineförsäljningsprogram.

Walmart Blimp 433x450

Men mer än ett verktyg för detta krig, skulle ett luftskepp ha många fördelar, som alla leder till betydande besparingar, speciellt i eliminera mellanhänder som är leveransbyråer, eller i öka antalet platser och platser som tjänsten betjänar.