WAT vous propose des tutoriels, afin que vous puissiez faire vibrer au mieux votre fibre artistique(Crédits : WAT)

WAT: Gemenskapsnätverket som driver bloggare till TV?

Medan chefen för MySpace-communitynätverket förbereder sig för att inviga TF1 igår sin nya community-webbplats. Döpt WAT, för ” Vi är begåvade », Denna plattform gör det möjligt för artister att ladda upp sin amatörgrupps senaste hits, deras senaste kortfilm eller till och med deras litterära skapelser. På papper kan författarna till de mest populära ljuden eller bilderna ”boostas” av TF1 genom att sända deras verk på en temakanal eller genom att delta i konserter som orkestreras av kanalen.

WAT erbjuder dig självstudier, så att du bäst kan vibrera din konstnärliga fiber (poäng: WAT)

Vid ankomsten till hemsidan meddelar WAT: ” Vi är, vi är video, vi är musik, vi är begåvade “. Gemenskapsaspekten läggs fram; Talang också, eftersom WAT erbjuder internetanvändare möjlighet att gå med i en gemenskap av unga artister som är angelägna om att dela sina skapelser.. Dessutom har du valet mellan kategorierna Musician, Videographer och Blogger vid registrering och du kan ange ditt artistnamn.

I praktiken är WAT en plattform halvvägs mellan MySpace och amatörvideotjänsten Dailymotion. Det senare valdes också av TF1 för att hantera uppladdningen av videor. Enligt Abécassis, webbplatschef, ligger WAT: s originalitet i dess innehåll, som det uppmuntrar att komma från medlemmarnas kreativitet, men särskilt till framhäva de bästa produktioner. Medan bloggar som har turen att vara på hemsidan är mest besökta på de flesta plattformar, kommer ett team från WAT att ta hand om att dissekera innehållet och promulgera de som det tycker förtjänar. en hjälpande hand.

Slutligen avser TF1 att driva de mest erkända artisterna på plattformen till scenens främre del, särskilt i form av konserter (som till exempel kunde se en av de 10 bästa musikerna i WAT i rampljuset) eller genom att sända deras videor på en temakanal eller en dedikerad kanal i dess satellitpaket.

Andra punkter: WAT kommer att finansieras genom reklam – Internetanvändare behåller möjligheten att visa videoplatser eller inte – och innehållet kan visas på, men också från en mobil eller en MP3-spelare. Till sist, WAT har tecknat ett partnerskap med, gör det möjligt att förse sina internetanvändare med ett dialog- och chattgränssnitt.

Och om du inte vet vilken väg du ska hålla en kamera eller hur du ansluter ett 6.35-uttag på din Fender, har WAT tänkt på allt, eftersom det erbjuder dig att upptäcka många som ägnar sig åt fotografering, ljudinspelning , att ta eller använda din mobiltelefon bra … Allt för att upptäcka dig en konstnärs själ, kort sagt!

Du kommer också att vara intresserad