Facebook WhatsApp IPhone

WhatsApp är blockerat i Brasilien på obestämd tid

WhatsApp är blockerat i Brasilien, ännu en gång … Meddelandetjänsten som har en miljard användare kan inte längre användas av brasilianer, och detta överallt i territoriet. Detta beslut togs av Daniela Barbosa, den senare noterade att blockeringen var obestämd. Hittills hade blockeringarna en varaktighet (i dagar i allmänhet).

Alla operatörer i Brasilien är skyldiga att blockera anslutningar på WhatsApp, under påföljd att få en böter på 50 000 reais (cirka 14 000 euro per dag) om de inte följer domstolens beslut. Detta är den fjärde blockeringen sedan början av 2015, den senaste går tillbaka till maj förra året, den varade i 3 dagar.

Problemet är fortfarande detsamma, rättvisa har begärt WhatsApp för att få samtal mellan vissa individer kopplade till fall av droger, mord eller andra fall. Men meddelandetjänsten använder kryptering för konversationer, så den har ingen åtkomst och kan inte svara på domstolskrav.

På Facebook indikerar Jan Koum, grundaren av WhatsApp, att han arbetar med de brasilianska myndigheterna för att snabbt försöka starta om tjänsten. Flera miljoner användare är blockerade, många vänder sig till konkurrenten Telegram.